Kirúghatják a bohócforradalom szervezőjét

Politikai tevékenységnek minősül, ha a rendvédelmi dolgozók az országgyűlési választáson leadott szavazatok visszavonásáért demonstrálnak – mondta a Magyar Nemzetnek Juhász Imre, a Független Rendészeti Panasztestület elnöke, aki szerint a bohócforradalom elnevezésű demonstráció több mozzanata alkotmánysértő volt.

2011. július 6., 17:19

Sajátságos helyzetbe kerülnek a fegyveres és a rendvédelmi alkalmazottak, amikor az egyesülési, a gyülekezési és a sztrájkjogot szeretnék gyakorolni. Juhász Imre, a Független Rendészeti Panasztestület elnöke erről elmondta: a hivatásos rendőröknek, katonáknak kevesebb a politikai szabadságjoguk, mint a civil állampolgároknak. Függetlennek kell lenniük ahhoz, hogy megvédjék az alkotmányos rendet és az ország javait. Csak így övezi őket közbizalom – mondta Juhász a lapnak.

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.