Rendőrautó elé kihajtó, zebrán szalomozó, járdán tekerő biciklisek akasztják ki a kaposváriakat - VIDEÓ

2020. augusztus 12., 12:44

Szerző:

A múlt héten kifejezetten a kerékpárosokat célzó ellenőrzést tartott a rendőrség Kaposváron, az ott készült felvételekből készített most egy tanulságos összeállítást a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság.

Van itt rendőrautó elé kihajtó, zebrán átsuhanó, járdán kerépkározó, vagy a gyalogosok között szlalomozó biciklis is.

A pár napos akcióban 8 biciklissel szemben szabtak ki helyszíni bírságot, 14 embert figyelmeztettek, és további 3 esetben szabálysértés miatti feljelentést tettek.

A rendőség megjegyzi, hogy

a kerékpárral közlekedők közül sokan nincsenek tisztában a rájuk vonatkozó alapvető közlekedési szabályokkal, illetőleg azokat szándékosan szegik meg.

A főbb szabálytalanságok közé tartozik, hogy a kerékpárosok jelentős része kerékpárútként használja a járdát, ami nem szabályos. Jellemző, hogy nem szállnak le a bicikliről a zebrákon, hanem a gyalogosok között szlalomozva kerékpároznak át.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.