„Kiverem a fogad és mosolyt vágok az arcodba!” – fenyegette gyermeke anyját egy férfi

2020. augusztus 11., 15:04

Szerző:

Az Esztergomi Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete, valamint zaklatás bűntette miatt emelt vádat azzal a más ügyben letartóztatásban lévő férfival szemben, aki megöléssel fenyegette, majd megütötte gyermeke édesanyját – írja az ügyészség.

A vádirat szerint bár a férfi és a nő kapcsolata rossz volt, az asszony nem merte elhagyni a vádlottat, mivel a férfi többször megfenyegette azzal, ha megteszi, akkor megöli őt és a családját is.

2019. június 15-én az esti órákban, lábatlani otthonukban a vádlott megfenyegette a nőt. Azt mondta neki, hogy „Kiverem a fogad és mosolyt vágok az arcodba!”, majd távozott a lakásból.

Ezt kihasználva az asszony gyermekével együtt elköltözött az édesanyjához, azonban a vádlott oda is követte, majd július 9-én kora reggel, amikor a nő kilépett a házból, arcon ütötte.

Az erőszakos többszörös visszaeső vádlottal szemben most emelt vádat az ügyészség, és indítványozta, hogy a bíróság fegyházbüntetést szabjon ki a férfival szemben azzal, hogy feltételes szabadságra sem bocsátható.

A vádlott ezért a tettéért erőszakos többszörös visszaesőként akár közel 9 év fegyházbüntetést is kaphat.

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.