Juhász Péter cáfolja a szivárogtatást, Kunhalmi Ágnes kiállt Karácsony mellett

2017. december 11., 11:49

Szerző:

Teljes az egyetértés az MSZP-ben Karácsony Gergely személyét illetően, Zugló polgármesterének kinevezése már csak technikai kérdés – mondta az ATV reggeli műsorában Kunhalmi Ágnes. Az MSZP budapesti elnöke, kampányarca. 

Karácsony Gergely egy igazi politikus módjára nem csak siránkozik, hogy Orbán Viktort le kellene váltani, hanem mer dönteni, mer lépni.

– reagált a Párbeszéd társelnökének kiszivárgott hangfelvételére az MSZP budapesti elnöke, aki szerint a hangfelvétel éppen azt bizonyítja, hogy „Karácsony Gergő azon kevés politikus egyike, akit még nem falt fel ez a nyomorúságos és ócska cinizmus, ami átszövi az egész politikai közéletet."

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

 Megírtuk, hogy miután Karácsony felszólalt az MSZP szombati programbemutatóján, és kiderült, a szocialisták elfogadják ajánlatát, közösen készülnek a jövő évi választásra, sőt Molnár Gyula MSZP-elnök Karácsonyt javasolja a párt miniszterelnök-jelöltjének, azonnal elindult a Karácsony elleni karaktergyilkosság – méghozzá nem is a kormányoldalról, hanem az úgynevezett baloldali ellenzéki térfélen. Karácsony feltűnése sokak szemét szúrhatja, hiszen a Párbeszéd és az MSZP összefogása újra a közbeszéd részévé teheti a teljes ellenzéki együttműködés esélyének témáját.

A Hír TV reggeli műsorában Juhász Péter azt mondta, nem tudja, ki vette fel Karácsony szavait, de elítéli a hangfelvétel kiszivárogtatását. Közlése szerint a módszer nem egyeztethető össze pártja politikájával.

„Szeretném leszögezni, hogy ez rendkívül távol áll az Együtt politikájától, ilyen eszközöket én még Rogán Antallal szemben sem alkalmaztam, és nagyon megvetem azt, aki ilyen eszközökhöz folyamodik.

Hogy hol hangzott el, azt nem tudni, az Együttnek szerdán vannak elnökségi ülései, itt egy hétfői dátum került szóba, nem is ez a lényeg. A lényeg az az, hogy ilyen módszerekkel szerintem az ellenfelekkel sem szabad bánni, mi abban hiszünk az Együttben, hogy demokratikus módszerekkel, politikai vitákban kell megméretni az álláspontunkat."

 

Az Együtt elnöke csalódott, szerinte Karácsony felrúgta egyezségüket a választási együttműködésről. Mint mondta: bár volt előjele, hogy a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje kihátrálna, de nem közölte velük, hogy inkább az MSZP-hez sorolna.

Megírtuk azt is, hogy miután csütörtök este az ATV-ben Karácsony Gergely bejelentette, a közös lista, közös jelöltek, közös program elvén lenne közös miniszterelnök-jelölt is, a Párbszed társelnökét lényegében leárulózta eddig partnere, az Együtt, hiszen először közleményben mondták fel a pártszövetséget, majd pedig Szigetvári Viktor, az Együtt választmányi elnöke még keresetlenebb szavakkal illette Karácsonyt.