Jakab Péter: Hova tűnt Orbán Viktor? Hol vannak a fideszes képviselők? Hát meló van, emberek!

2019. január 3., 11:08

Szerző:

Mindössze 18 percig tartott az Országgyűlés első 2019-es rendkívüli ülése, de így is emlékezetes marad. Napirend előtti felszólalásban alázta ugyanis Orbán Viktor miniszterelnököt és a munkahelyükön meg nem jelent fideszes képviselőket Jakab Péter. A Jobbik képviselője azzal kezdte:

– Felteszem a klasszikus kérdést. Hova tűnt Orbán Viktor? Hol vannak a fideszes képviselők? Hát meló van, emberek! Túlóra van! És egyetlen egy fideszes politikust nem látok itt magammal szemben, holott van itt olyan, aki havi ötmillió forintot keres. Havi ötmillió forintért nem ülnek itt ma! Ötmillió forintért lógnak a munkahelyükről. ezzel a fideszes rabszolgatartók azt üzenik, hogy a nép túlóráztatását támogatják, de a sajátjukét nem. A népet halálra dolgoztatnák, de nekik büdös a munka!

(Havi ötmillió forintot az Orbán-kormány két tárca nélküli minisztere, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős Bártfai-Mager Andrea és a paksi bővítésért felelős Süli János keres a miniszterek fizetésemeléséről szóló tavalyi döntés értelmében – a szerk.)

Jakab Péter szerint ez volt az egyik tanulsága a csütörtöki rendkívüli ülésnek, a másik pedig az, hogy a Fidesz eljutott a rezsimépítésben arra a szintre, amikor a fideszes képviselőket már a parlament puszta léte is irritálja. – Ők azt gondolják, hogy ha esetleg itt is kell mégis lenni, akkor ez egy fideszes kocsma, ahol a fideszes haverjaikkal beszélgethetnek, kiabálhatnak, azt csinálhatnak, amit csak akarnak. Ahol a maffiafőnökük írja a házszabályt. Nekik ez a parlament – mondta.

Az Országgyűlés rendkívüli ülése
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

– Legutóbb Magyarország maffiafőnöke a saját verőlegényeinek a gyűrűjében megbecstelenítette a magyar embereket akkor, amikor hátba szúrta őket minden írott és íratlan szabályt lábbal tiporva keresztülverték ezen a Házon a rabszolgatörvényt, meg a közigazgatási bíróságokról szóló törvényt. azon a napon a Fidesz kimutatta a foga fehérjét, megmutatta, hogy milyen is a fideszes demokráciafelfogás. Amikor bárki szavazhatott, bárki helyett, képviselői kártya nélkül, elfogadott napirend nélkül, szabályos ülésvezetés nélkül. Mondjuk ki, képviselőtársak, hogy azok a törvények, amelyeket elfogadott azon a napon a kétharmad, azok nem léphetnének életbe egy jogállamban. És nemcsak azért, mert törvénytelenül lettek elfogadva, hanem

legfőképpen azért nem léphetnének életbe, mert a magyar nép ezeket a törvényeket nem akarja.

Jakab Péter emlékeztetett, a rabszolgatörvényt a magyarok 83 százaléka, a fideszesek kétharmada is elutasítja. Ma ők azok a magyar dolgozók és azok a magyar diákok, akik a Fidesz szerint közönséges Soros-bérencek csak azért, mert nem akarnak rabszolgák lenni a saját hazájukban.

– Lassan odajutunk, hogy ebben az országban mindenki Soros-bérenc, csak még nem tud róla! De majd a tévé bemondja, tessék csak figyelni! Mert a közmédia ma ennyit tud: évi 90 milliárd forintból hazudnak a magyarokról a magyaroknak!

A jobbikos képviselő szerint a napnál is világosabb, hogy a magyar közmédia olyan szintre süllyedt, hogy már nemcsak róluk, az ellenzéki politikusokról hazudnak éjt nappallá téve, de hazudnak a magyar dolgozókról, s hazudnak a magyar diákokról. Éppen ezért ebben a helyzetben „nekünk, ellenzéki képviselőknek nem lehetőségünk, hanem kutya kötelességünk, hogy bemenjünk a közmédia székházába, hogy megkérdezzük a hírigazgatót, hogy 'te miért hazudsz?' És erre a kérdésre csak egy diktatúrában lehet az a válasz, hogy a képviselőkre fegyveres őröket küldenek. Olyan fegyveres őröket, akiknek, úgy tűnik, nagyobb jogköre van ma Magyarországon, mint a hivatásos rendőröknek. Hát hol élünk emberek, Mexikóban!? Mi lesz a következő lépés: be fognak minket börtönözni cak azért, mert ellenzéki képviselők vagyunk?" – tette fel a jogosnak tűnő kérdést.

Jakab Péter ezután azzal állt elő:

– De van egy jó hírem.... A Fidesznek rossz. A nép felébredt. A nép december 12-én felébredt. És azóta, ha kell, nap mint nap beleüvölti a sokéves magyar csendbe, hogy elég volt. Beleüvölti, hogy elegünk van. Mert elegünk van!

A jobbikos képviselő ezután pártjáról beszélt, arról, hogy nekik nemhogy az elmúlt évekből, az elmúlt évtizedekből is elegük van. „Mi nem akarunk sem 2006-os gumilövedéket, sem 2018-as könnygázt!" – mondta, hozzátéve, nem akarnak sem 2010 előtti, sem 2010 utáni multibarát, dolgozóellenes politikát. Olyan Magyarországot akarnak, ahol a magyar emberek meg tudnak élni a fizetésükből, ahol minőségi munkáért minőségi bér jár. Szerinte a Jobbik egyedül vitte a béruniós zászlót, de most már nem vihetik egyedül a zászlót.

– Nem vihetjük egyedül a zászlót akkor, amikor egy elmebeteg harminc képes lenne harminc ezüstért eladni a saját nemzetét a multiknak, meg az oligarcháiknak. akkor mindenkire szükség van, ideológiáktól függetlenül. Mindenkire!

Szerinte legfőképpen a szakszervezetekre lenne szükség, s tőlük nem azt várják a munkavállalók, hogy zokszó nélkül aláírjanak egy 8 százalékos béremelést abban az évben, amikor egyes miniszterek bérét 354 százalékkal emelik meg. „Olyan szakszervezetekre van szükség, amelyek ha kell, a dolgozókért elmennek a falig, vagy azon túl is!" – mondta, hozzátéve:

– Igenis, ha kell, jöjjön az általános sztrájk, ha kell, álljon meg az élet országunkban pont azért, hogy visszakapjuk az életünket az országunkban! Mert a magyar dolgozó nem beledögleni akar a munkába, hanem élni, megélni belőle. És nem Orbán üldözöttjeként valahol Európában, hanem büszke magyarként a saját hazájában. Úgyhogy értük és minden magyarért, barátaim, söpörjük el ezt a rendszert – zárta felszólalását.

Az ülést vezető KDNP-s Latorcai János országgyűlési alelnök ezután megvillantotta a humorát, amikor ironikusan megjegyezte: kormánytati részről aligha fog válasz érkezni a felszólalásra.