Sok napsütés várható a jövő héten, de nem lesz nagyon meleg

2020. július 12., 19:25

Szerző:

Sok lesz a napsütés a jövő héten, de többször is várható elszórtan csapadék. Nagy hőségre nem kell készülni, a maximumok jellemzően 30 Celsius-fok alatt maradnak - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn gomolyfelhős idő várható többórás napsütéssel csapadék nélkül. Az északi szél napközben több helyen megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 13 fok között alakul, de az északi völgyekben ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között alakul.

A Balaton és a Velencei-tó térségében a gyenge, mérsékelt (05-20 km/h) délelőtt még északias (ÉNY, É, ÉK), délután gyakran változó irányú szelet időnként élénk (25-30 km/h) széllökések kísérhetik. Az esti óráktól északkelet felől átmenetileg gyakrabban élénkülhet (25-40 km/h) meg az északkeleti szél. Kezdetben napos időre számíthatunk kevés fáytolfelhővel, majd a késő délelőtti óráktól erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés és délután erősen felhős időszakok is kialakulhatnak. Csapadék nem valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24, 25 fok körül alakul. Késő este 18 fok köré hűl le a levegő.

A fővárosban hétfőn gomolyfelhős, napos idő lesz. Nem várható csapadék és megélénkül az északi szél.

 


Kedden a sok napsütés mellett nappali gomolyfelhő-képződésre, fátyolfelhőkre számíthatunk. Legfeljebb északkeleten képződhet több gomoly, ott egy-egy futó zápor előfordulhat. Az északkeleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6, 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23, 28 fok között alakul.

Szerdán a kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett sok napsütésre van kilátás. Ugyanakkor délután nyugaton erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, arrafelé elszórtan zápor, zivatar kialakulhat. A légmozgás többnyire gyenge marad, csupán a Kisalföldön élénkülhet meg a déli szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9, 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25, 30 fok között alakul.

Tegnap 21:17

Megtörni látszik a kutasok ellenállása? Hétfő kora délutáni hatállyal a Mol az összes töltőállomásán 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát, vagyis – nagykereskedelmi árváltozás híján – az árrését. 

Tegnap 18:28

A Szabad Európa kiperelte az autópálya-koncessziós szerződés mellékleteit, és kiderült, hogy 15-17 ezer milliárd forintba kerülhet az adófizetőknek az, hogy a kormány kiszervezte a hazai gyorsforgalmiút-hálózat nagy részét. Az üzletet elnyerő hét magántőkealapról kiderült, hogy négy Szíjj László, három pedig Mészáros Lőrinc kormányközeli üzletember százszázalékos tulajdonában van – írja a lap.

Tegnap 16:47

Kedden túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. Európa időjárását egy kiterjedt anticiklon befolyásolja. Napközben többfelé megélénkül, kedden a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödik a délkeleti, keleti szél.

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.