Úgy tűnik, hogy Hosszú Katinka klubja teljesen ingyen használhatta a Duna Arénát

2019. november 4., 07:54

Szerző:

Semmilyen Iron Corporation Kft.-vel kötött szerződés nem szerepel azon a listán, amelyet hosszú huzavona után a Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. adott át a 24.hu-nak – derül ki a portál cikkéből.

Ez azt jelenti, hogy a világ- és Európa-bajnok úszónő klubja, az Iron Aquatics nem kötött a Duna aréna használatáról vagy bérletéről szóló megállapodást az állami tulajdonban lévő céggal, vagyis gyakorlatilag ingyen használhatta az uszodakomplexumot.

Az egyedüli szerződés, amelyik szerepel a listán, egy 25 millió forintos reklámszerződés  az akkor – a 24.hu  nem írja, de valószínűleg 2017-ben – Hosszú Katinka és edzője, férje Shane Tusup tulajdonában álló Iron Corporationnel. Vagyis az Iron Aquatics pénzt kapott az állami cégtől.

Hosszú Katinka az egyik győzelmét ünnepli
Fotó: Merész Márton

A 24.hu-nak végrehajtóval kellett megjelennie a Bp2017 székhelyén, hogy megkapja a szükséges dokumentumokat. Két és fél éves harc ért véget ezzel, a Bp2017-re eddig közérdekű adatigénylés, NAIH-jelentés és bírósági ítélet sem hatott. A portál most a BP2017-et és Hosszú Katinkát is megkereste a kérdéseivel az ügyben, de választ nem kapott.

 

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.