Hat év börtönre ítélték a pedofil tatabányai hitoktatót

2019. június 7., 13:11

Szerző:

Gyermekek személyi szabadságának megsértése és gyermekpornográfia miatt első fokon hat év börtönre ítélte pénteken a Tatabányai Járásbíróság B. Rolandot, aki korábban egy tatabányai iskola hitoktatójaként dolgozott.

A férfit véglegesen eltiltották olyan foglalkozás gyakorlásától, amelyben 18 évesnél fiatalabbak felügyeletét, gondozását végezhetné.

A férfi a büntetés kétharmad részének letöltése után bocsátható feltételes szabadlábra.

Az alsó tagozatosok hitoktatójaként dolgozó tanár 2018-ban fotókat és videofelvételt készített a gyerekekről. Egyikükről lehúzta az alsónadrágját, a másik gyermek fejét pedig a ruhával fedett nemi szerve közelébe húzta.

A nyomozás feltárta, hogy a hitoktató a számítógépen több száz, kiskorúakról készült fotót, illetve videofelvételt tárolt, amelyek a nemi vágy felkeltésére szolgáltak.

A vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Képünk illusztráció
Fotó: MTI/Ujvári Sándor

A férfit egyébként korábban a bíróság szemérem elleni erőszak miatt szabadságvesztésre ítélte, amelyből 2015 márciusában szabadult feltételes kedvezménnyel. Korábban ugyanis saját nevelt fiát aberrált szexuális játékokra kényszerítette és megrontotta. Fia akkor 12 éves volt.

Európa háborúba sodródásától tart, az európai parlamenti választások tétje pedig, hogy hány voksot kapnak a háború- és hány voksot a békepárti erők – többek között erről értekezett Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök szerint Magyarországon a békére csak az szavaz, aki a Fideszre szavaz, aki a baloldalra szavaz, a háborúra adja a voksát.