Három magyarországi régió van a leggyorsabban elnéptelenedők között

2019. március 9., 13:37

Szerző:

  • Dél-Alföldön,
  • Dél-Dunántúlon
  • és Észak-Magyarországon

is 6 százalékot meghaladó mértékben csökkent a lakosság száma 2009 és 2018 között. Ezzel a három magyarországi régió szerepel a leggyorsabban elnéptelenedő 15 régió között az Európai Unióban – írja a Eurostat adatai nyomán a G7. A portál felhívja a figyelmet,hogy az elvándorlás az EU legszegényebb régióit sújtja, ezzel párhuzamosan párhuzamosan pedig a nagyvárosok akóinak a száma nő. Budapesten például csaknem 50 ezerrel élnek többen, mint 2009-ben. Ez 3 százalékos növekedést jelent.

Fotó: Kovalovszky Dániel

Bulgária Severozapaden nevű régiójában 2018 elején egyhetedével éltek kevesebben, mint 2009-ben, tagországi szinten pedig a balti államoké a szomorú elsőség, Lettországban és Litvániában több mint 10 százalékkal élnek kevesebben, mint tíz évvel ezelőtt.

 

 

Tegnap 16:11

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.