Gulyás Gergely szerint nincs még lefutva a választás, a Fidesz aligha fog kétharmaddal győzni

2018. március 9., 17:53

Szerző:

Gulyás Gergelyt, a Fidesz frakcióvezetőjét meglepte a hódmezővásárhelyi ellenzéki győzelem, és nem választható ketté, hogy a Fidesz, vagy személyen Lázár János szenvedett-e vereséget a városban – árulta el Gulyás a Heteknek adott interjújában.

Gulyás szerint a Fidesz jelöltje, Hegedűs Zoltán alpolgármester egy olyan városban veszített, ahol Lázár a legmeghatározóbb személyiség. Hegedűs – emlékeztetett – annak ellenére maradt alul, hogy saját kampánystábot kapott a Fidesztől, és Lázár is teljes erőbedobással vett részt a kampányban, azt viszont pozitívumnak tartja, hogy Hegedűs majdnem ugyanannyi szavazatot kapott, mint Lázár 2014-ben az országgyűlési választásokon, ami azt mutatja, hogy megtartotta a Fidesz a saját szavazóit.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A frakcióvezető a függetlenként induló Márki-Zay Péter győzelmét abban látja, hogy az ellenzéki pártok vezetői nem jelentek meg a kampányban, és a magát keresztény-konzervatívnak valló Márki-Zay képes volt begyűjteni a Fidesztől elpártolt szavazók voksait is.

Gulyás hangsúlyozza, hogy nincsen lefutva az április országgyűlési választás, és a hódmezővásárhelyi vereségük abból a szempontból segítség, hogy tudatosította ezt a tényt választóikban, és mozgósította a Fidesz szimpatizánsait. Szerinte nem valószínű, hogy meglesz a kétharmados győzelem. Egyrészt azért nem, mert a pártja már két ciklus óta hatalmon van, másrészt pedig azért nem, mert az ellenzéki jelöltek koordináltan fognak indulni. „Senki se zárkózik már el, hogy egy Gyurcsány-Szél-Karácsony paktum keretében koordináltan induljon a balliberális ellenzék, de Szél Bernadették nyitottak a Jobbik felé is és viszont. Ebből a káoszból csak annyit lehet kihámozni, hogy az ellenzéki pártok között a hatalom megszerzése érdekében bárki bárkivel bármire hajlandó” – mondta erről.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.