Felfüggesztetettet kapott az egyik kamupárt elnöke

2018. december 12., 18:33

Szerző:

Nem jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték Szepessy Zsolt Lászlót, az Összefogás Párt elnökét, mert a párt a 2014-es választás alatt nem tartotta be a számviteli előírásokat.

A Nyíregyházi Törvényszék az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta, a párt 300 millió forintos állami támogatást kapott a 2014-es országgyűlési képviselő választási kampányra, a számviteli előírásokat azonban nem tartotta be, nem készített könyvvezetést és beszámolót. Ezekért a felelősség a párt elnökét terheli, tették hozzá.

Közölték, a párt 2013-2014-es vagyoni helyzetének áttekintése meghiúsult, mivel a bizonylatok hiányosak voltak és nem adták át az előző évre szóló beszámolót sem.

Szepessy Zsolt választási plakátja 2014-ből
Fotó: 168 óra

A párt elnökét a Nyíregyházi Járásbíróság kedden folytatólagosan elkövetett számvitel rendjének megsértése miatt egy év hat hónap, két év hat hónapra felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Augusztus elején anélkül szűnt meg az Összefogás Párt, hogy akár egyetlen forintot visszafizetett volna a 2018. április 8-i választásokon történő indulásért kapott 306 millió forintos költségvetési támogatásból. A költségvetési támogatást azoknak a pártoknak kell visszafizetniük, amelyek nem érték el az egy százalékot, az Összefogás Párt pedig annak ellenére vehette fel a 306 milliót, hogy a 2014-es indulása miatt kapott 300 millióval sem számolt el.