Farkas Flórián nem mondatná le a fideszes Pócs Jánost a cigányok elégetésével viccelődő videója miatt

2019. április 1., 14:50

Szerző:

Farkas Flóriánt az ATV kérdezte hétfőn a parlamenti folyosón, hogy mit szól fideszes kollégája kazános videójához. Korábban a 444.hu számolt be egy videofelvételről, amelyen Pócs János fideszes országgyűlési képviselő azzal fenyegeti egyik alkalmazottját, aki egy kazánban ül, hogy alágyújt, amiért rosszat tett. A videót a Herbal Reality YouTube- csatorna publikálta.

A 2008-ban készült felvételen a kazánban ülő férfi elmondja, hogy azért került oda, mert „megivott egy fél decit”. Majd Pócs János azt mondja, itt égeti el a cigányokat, akikre haragszik. Végül meggyújt egy papírt, majd rácsukja a kazán ajtaját az ordibáló férfira.

Fotó: Facebook/Orbán viktor

Farkas Flórián a Fidesz országgyűlési képviselője, ám önálló válasz helyett a Fidesz kiadott egy közleményt helyette, amiről azt mondta, teljesen egyetért vele.

Arra, hogy Pócs Jánosnak nem kellene-e lemondania a mandátumáról, Farkas Flórián mosolyogva azt válaszolta: nem.

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.