Lecsap a fagyizókra a NAV, a fél országra kiterjed a hatósági razzia

2020. július 10., 07:53

Szerző:

A fél országra kiterjed a razzia, amelyben az adóhivatal emberei a fagylaltozókat, a kávézókat, a cukrászdákat ellenőrzik. A revizorok egyes adózási és munkaerőpiaci szabályok megtartására koncentrálnak - írta a Magyar Nemzet.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ezen a héten Csongrád-Csanádban, Komárom-Esztergomban, Nógrádban és Veszprémben már tartott, tart ellenőrzést, míg Tolnában és Zalában a hónap első felét szánják erre a revizorok. Hevesben és Jász-Nagykun-Szolnokban egész júliusban lehetnek célzott vizsgálatok.

A NAV emberei a fagylaltozók mellett a kávézókat és a cukrászdákat is felkereshetik, mégpedig minden esetben azonos céllal: hogy megbizonyosodjanak arról, betartják-e a legfontosabb adóügyi és munkaerőpiaci szabályokat. A revíziók legfontosabb kérdése, hogy az üzletekben mindig átadják-e a nyugtát, a számlát az ügyfeleknek, és megfelelően használják-e az online pénztárgépet. Lényeges emellett az alkalmazottak szabályszerű bejelentése és adott esetben az is, hogy az árukészlet eredetével minden rendben legyen.

2024. április 23., 07:17

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.