Hatalmas az érdeklődés, már negyven óvoda jelezte, hogy szeretne fát ültetni Bálint György emlékére

2020. július 10., 10:46

Szerző:

Országos megmozdulást szervezett az egyik hódmezővásárhelyi óvoda vezetője, hogy örök emléket állítsanak a június 21-én elhunyt Bálint György előtt. A kezdeményezéshez már legalább 40 intézmény csatlakozott, de akkora az érdeklődés, hogy a határidőt meg kellett hosszabbítani – írja a Ripost.

A 100 éves korában elhunyt Bálint Györgynek mindene volt a kert. Ahogy egy korábbi interjúban fogalmazott, nem érte volna meg ezt a szép kort, ha nem élteti a fák és a növények iránti szeretet. 

Prima Primissima - Bálint György
Fotó: Czimbal Gyula

Ezt a szellemiséget szeretné továbbvinni Bozókiné Szabó Ildikó, a Klímanócskák program létrehozója, aki országos megmozdulást szervezett az ország kertészének emlékére.

A kezdeményezés lényege, hogy az ovisok, kisiskolások fákat, bokrokat vagy bármilyen más növényt ültessenek Bálint gazda emlékére, az ültetésről pedig küldjenek néhány fotót – írta a lap.

Egyfajta előzményenek is tekinthetjük akár, hogy Bálint György tavaly száz óvódának ajánlott fel egy-egy egy gyümölcsfát. Az egyik alamafa-csemetét személyesen ültetette el egy budai óvoda kertjében.