Egyetemistákat toboroz a honvédség, már be is lehet lépni a seregbe az ELTE-n

2020. május 22., 17:06

Szerző:

Várják az egyetemistákat is a hadseregbe, ennek érdekében a patinás Egyetem tér 5. alatti épületben helyet is kapott a Magyar Honvédség még egyelőre ideiglenes toborzóirodája – adja hírül az ELTE oldalán megjelentek alapján a Pesti Hírlap.

Minden kedden és csütörtökön délután csatlakozhat bárki a Magyar Honvédséghez

az ELTE Hallgatói Ügyfélszolgálati Irodájában, amely most üresen áll a korlátozások miatt. Scheuer Gyula egyetemi kancellár azt mondja, „a toborzóiroda elsősorban a civil lakosság számára nyújt lehetőséget a katonasághoz való csatlakozásra, emellett azonban az egyetemistákat is igyekszik megszólítani, tájékoztatni a tanulmányaik utáni katonai álláslehetőségekről”.

11:13

Lázár János építési és közlekedési miniszter az NKK által összeállított és kiértékelt, Budapestet és agglomerációját érintő mintegy nyolcvan beruházásból mindössze nyolcat engedett tovább. Az idő előtti megszakítás nem csak azért fájhat a budapestieknek, mert nem épülnek meg, hanem ezért is, mert a befejezett tervezés nélkül beláthatatlanná válik, mikor fog megvalósulni a fejlesztés. 

Az Eötvös József Gimnázium szervezésében megrendezett tiltakozáshoz még hét másik oktatási intézményből csatlakoztak diákok az Astorián, péntek reggel. Céljuk az volt, hogy kiálljanak az országos sztrájkban részt vevő tanárok mellett, és megmutassák Budapestnek, az országnak, hogy még mindig itt vannak, és még mindig nem történtek meg azok a változások az oktatásban, amiért már egy éve tartanak a demonstrációk.