Egyetemistákat toboroz a honvédség, már be is lehet lépni a seregbe az ELTE-n

2020. május 22., 17:06

Szerző:

Várják az egyetemistákat is a hadseregbe, ennek érdekében a patinás Egyetem tér 5. alatti épületben helyet is kapott a Magyar Honvédség még egyelőre ideiglenes toborzóirodája – adja hírül az ELTE oldalán megjelentek alapján a Pesti Hírlap.

Minden kedden és csütörtökön délután csatlakozhat bárki a Magyar Honvédséghez

az ELTE Hallgatói Ügyfélszolgálati Irodájában, amely most üresen áll a korlátozások miatt. Scheuer Gyula egyetemi kancellár azt mondja, „a toborzóiroda elsősorban a civil lakosság számára nyújt lehetőséget a katonasághoz való csatlakozásra, emellett azonban az egyetemistákat is igyekszik megszólítani, tájékoztatni a tanulmányaik utáni katonai álláslehetőségekről”.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.