Azonosították az M5-ös autópályán történt baleset hét áldozatát

2019. november 4., 16:38

Szerző:

Sikerült-e már az október 28-án, az M5-ös autópálya 146-os kilométerszelvényében történt halálos baleset összes áldozatát azonosítani? - kérdeztük hétfőn a Csongrád Megyei-rendőrfőkapitányság kommunikációs osztályát, ahonnan egy, a police.hu-n megjelentetett közleménnyel "reagáltak" a megkeresésünkre.

A baleset fél három körül történt Balástya közelében, ahol egy kamion és két gépkocsi ütközött össze. Egy Budapest felé tartó szerb honosságú kamion a nyomozás eddigi adatai szerint műszaki hiba miatt átszakítva a szalagkorlátot, áttért a szembejövő forgalmi sávokba, ahol két személygépjárművel ütközött. Az ütközés pillanatában a járművek kigyulladtak, és az autókban heten életüket vesztették.

Fotó: MTI/Donka Ferenc

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság felkérésére a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ a személyazonosítás során megállapította, hogy az egyik autóban egy négytagú román állampolgárságú család, míg a másik járműben két koszovói-, és egy koszovói-belga kettős állampolgár utazott.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a tragédia körülményeit a büntetőeljárás szabályai szerint továbbra is vizsgálja,​ az eset valamennyi részletének feltárása érdekében.

Úgy tudjuk, a holttesteket a nemzeti DVI egységek azonosították, ők végezték a dunai hajóbaleset áldozatainak azonosítását is. A DVI-ról itt írtunk részletesebben:

 

 

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.