Katalin néni elesett a járdán New Yorkban, eltörte a vállát, 225 millió forintnyi kártérítést fizettek neki

2020. január 11., 13:28

Szerző:

Magyar viszonylatban hatalmas, 225 millió forintos kártérítést kapott egy Amerikában élő, vállát tört magyar asszony – írja a Bors. 

A 70 éves Katalint Rónai Péter, az itthon és külföldön is ismert sztárügyvéd képviselte.

„Katalin néni Brooklynban sétált, amikor elhaladt egy idősotthon épülete előtt. A járda tele volt kátyúval, aminek következtében megbotlott és eltörte a vállát. Az útszakaszt a kinti törvények értelmében az intézménynek kellett volna karbantartania" – mesélte a lapnak Rónai.

A temérdek pénzzel az idős asszony a Magyarországon élő szeretteit kívánja támogatni. Hitel van a házukon, első körben ettől a tehertől szabadítja meg őket. Annak is örül, hogy a bankszámlájának köszönhetően már nem kell többé dolgoznia, ezért végre teljesülhet régi vágya, és visszatérhet a hazájába – tette hozzá az ügyvéd.

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.