Bozótvágóval támadt anyja élettársára, letartóztatásba került

2020. augusztus 12., 17:25

Szerző:

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. augusztus 12-én, távmeghallgatás útján megtartott ülésén az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2020. szeptember 12-ig elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

emberölés bűntettének kísérlete

miatt nyomoz.

2020. augusztus 9-én a gyanúsított több családtagjával keveredett szóváltásba. A vita hevében a férfi agresszíven viselkedett, majd lement az otthonuk pincéjébe, magához vett egy bozótvágó kést, amellyel

megtámadta az édesanyja élettársát.

Ekkor a sértett védekezni próbált, azonban a karján nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. Végül a sérült férfi egy másik házhoz futott segítségért, ahonnan a mentők kórházba szállították. A gyanúsított nincs jó viszonyban a sértettel, de közös lakóhellyel rendelkezik vele, így megalapozottan feltételezhető, hogy újabb bűncselekményt követne el ellene.

Emellett a gyanúsítottal szemben fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, a tanúk megfélemlítésével, vagy jogellenes befolyásolásával pedig veszélyeztetheti a bizonyítási eljárást. Mindezek alapján az ügyészség kezdeményezte a férfi letartóztatását. A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója meghallgatta a gyanúsítottat és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a férfi letartóztatását. A végzés végleges és végrehajtható.

13:16

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.