A győri ellenzék előválasztáson döntheti el, ki induljon a polgármesteri posztért, amit Glázer Tímea is jó ötletnek tart

2019. november 6., 14:49

Szerző:

A választópolgárok legszélesebb támogatását élvező jelölt megtalálása érdekében vetette fel Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes (Momentum), hogy előválasztást lenne érdemes tartani Győrben az ellenzéki pártoknak. A polgármesteri poszt szerdán üresedett meg, miután az orgiahajós botrányban érintett, fideszes támogatással megválasztott Borkai Zsolt bejelentette lemondását.

Mérce megkereste Glázer Tímeát, aki az októberi választásokon az ellenzék jelöltjeként alig több mint 600 szavazattal kapott ki Borkaitól, hogy nyitott lenne-e az előválasztásra, amire a képviselő igennel felelt.

Borkai Zsolt ellen tüntettek Győrben
Fotó: Krizsán Csaba

Az előválasztás Győrben azért lehet stratégiailag jó döntés az ellenzéktől, mert a Fidesz támogatása nagyon erős a városban, tehát csak annak a jelöltnek lehet érdemi esélye, aki a botrány miatt a Fidesztől elpártolt szavazókat, illetve az ellenzéki bázist is meg tudja szólítani.

Európa háborúba sodródásától tart, az európai parlamenti választások tétje pedig, hogy hány voksot kapnak a háború- és hány voksot a békepárti erők – többek között erről értekezett Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök szerint Magyarországon a békére csak az szavaz, aki a Fideszre szavaz, aki a baloldalra szavaz, a háborúra adja a voksát.