A RENOMÉ cégcsoport közleménye

Tisztelt Főszerkesztő Úr! A 168 Óra online-n 2010. február 22. napján megjelent „A BKV-ból már elegünk lett Jönnek az újabb botrányos ügyek” című cikkel kapcsolatban, az alábbiakat szeretném közölni.

2010. február 27., 08:53

Az Önök által megjelentetett cikk valótlan adatokat, illetve információkat közöl Társaságunkkal kapcsolatban, amely cégünk jó hírnevére sérelmes. Társaságunk az ügyre vonatkozóan jelen levelemhez mellékelt közleményt kívánja megjelentetni. Kérem T. Főszerkesztő Urat, hogy a jogszabályi határidők figyelembe vétele mellett és további kommentár nélkül a közleményünket, teljes terjedelmében a 168 Óra online-n megjelentetni szíveskedjen.

Álláspontom szerinte az Önök feladata, hogy a megjelentetés előtt az információkat ellenőrizzék, ez sajnálatos módon jelen ügyben – részben az adóhatóságnak is felróhatóan – nem kellő körültekintéssel történt meg.

Szíves fáradozásait ezúton is előre is köszönöm!

Budapest, 2010. február 25.

Tisztelettel:
RENOMÉ cégcsoport képviseletében:
Horján László

KÖZLEMÉNY

A RENOMÉ Kft., illetve jogelődei 1983. júniusa óta végzik különféle közlekedési járművek és területek szerződés szerinti takarítását a BKV Zrt. részére. Társaságunk a vállalkozási szerződésben leírtakat maximálisan betartva magas szakma színvonalon dolgozik. A RENOMÉ Classic Kft.-ét jogszabályellenesen tartja nyilván az APEH a legnagyobb adótartozó cégek listáján, tekintettel arra, hogy Társaságunk az APEH határozattal szemben közigazgatási felülvizsgálat iránti bírósági eljárást kezdeményezett. A Fővárosi Ítélőtábla 2008. május 08. napján meghozott jogerős végzésében az APEH határozatának végrehajtását felfüggesztette, a peres eljárás jogerős befejezéséig.

A peres eljárás a Pest Megyei Bíróság 2009. december 04. napján meghozott alábbi ítéletével zárult.

PEST MEGYEI BÍRÓSÁG
//2008/42.



A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG NEVÉBEN!

A Pest Megyei Bíróság által képviselt Renomé Classic Kereskedelmi Szolgáltató és Vendéglátó Kft. (székhely: 2173 Kartal, Köztársaság u. 1.) felperesnek az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal Központi Hivatal Hatósági Főosztálya (1054 Budapest, Széchenyi u. 2., képviselő:
alperes ellen adóügyben hozott közigazgatási határozat felülvizsgálata iránt indult perében meghozta a következő

ÍTÉLETET

A bíróság az alperes 2007. november 22. napján kelt iktatószámú határozatát az I. fokú hatóság iktatószámú határozatára kiterjedően hatályon kívül helyezi és a közigazgatási szervet új eljárásra kötelezi.
Kötelezi a bíróság az alperest, hogy 15 nap alatt fizessen meg a felperesnek perköltséget.
Az eljárási illetéket az Állam viseli.
Az ítélet ellen nincs helye fellebbezésnek.

INDOKLÁS

A fentiek szerint az adótartozásra vonatkozó határozat hatálytalan.

A Társaságunk többszöri kérésének ellenére a köztartozási nyilvántartási listáról való törlésről, törvénysértő módon az APEH nem intézkedett, ez volt az oka a médiában megjelent téves információk közlésének. Megjegyezzük, hogy a RENOMÉ Classic Kft. működése során mindenkor és folyamatosan rendelkezett nullás igazolással, és az adóhatóság köztehermentességet igazoló listáján folyamatosan szerepel, amely listára nem a cég önkéntesen, hanem kérelmére az APEH által ellenőrzötten és az adóhatóság által kerül fel.