A Magyar Idők lopott pénzből működik

2017. december 1., 13:00

Szerző:

Jogerősen pert nyert Szigetvári Viktor a Magyar Idők ellen. Az Együtt választmányi elnöke ellen azután indítottak személyiségi jogi pert, hogy a Népszabadság bezárása utáni napokban egy újságírói kérdésre azt válaszolta, a lap lopott pénzből működik.

Fotó: Kökényesi Gábor

A politikus nyilatkozata egészen pontosan így hangzott: „Ez a kormány a Népszabadság bezárásával átlépett egy vörös vonalat, a szabadságot, a sajtószabadságot tovább korlátozza, lopott pénzből fenntartott médiumokban. Olyanokkal, mint például a Magyar Idők. Ezek a sajtótermékek adófizetői pénzből működnek, miközben másokat tönkretesznek a fideszes oligarchák, akik strómanokon keresztül megvásárolják a magyar sajtópiacot."

A Fővárosi Ítélőtábla ítélete szerint Szigetvári Viktor ezzel nem sértette meg a Magyar Idők személyiségi jogait, ugyanis őt is megilleti a véleménynyilvánítás szabadságának joga, tehát szabadon állíthatja, hogy a Magyar Idők lopott pénzből működik – hívja fel a figyelmet az Együttnek az ügyben kiadott közleménye.

2024. április 28., 16:11

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.