A Fidesz újabb hazugságáért is a szocialisták a hibásak

A Fidesz megérti a pedagógusok csalódottságát amiatt, hogy négy hónappal csúszhat a béremelésük. Selmeczi Gabriella szóvivő szerint erről a szocialisták tehetnek.

2012. október 7., 17:04

Szerző:

A Fidesz reméli, hogy Európában nem következik be egy második válsághullám, és így a megígért időben, azaz 2013 szeptemberében elindulhat az életpályamodell, és emelkedhet a tanárok bére, írja a

hirado.hu.

Selmeczi Gabriella hangsúlyozta: az ellenzék kritikáit nem tudják elfogadni, mert elsősorban éppen az MSZP tehet arról, hogy a jelenlegi kormányzat nem tudta már a ciklus elején megindítani a pedagógusok életpályamodelljét.

Ha a szocialisták nem növelték volna meg brutálisan az államadósságot, akkor lett volna esély már a ciklus elején béremelésekre – mondta.

A közszférát érintő lépésekkel kapcsolatban, amelyeket az MSZP kritizált, a szóvivő kijelentette: a jövőben azért nem töltik be azok státuszát, akik nyugdíjba vonulnak, mert az adófizetőkhöz képest túl sok ember dolgozik az államigazgatásban, a kabinet pedig egészséges arány kialakítására törekszik.

„Nem tudom elképzelni azt az élethelyzetet, hogy az államigazgatásban valaki úgy dolgozik, hogy mellette nyugdíjas. (...) Nincs annyi pénz jelen pillanatban, hogy mindkét juttatást folyósítani tudjuk” – fogalmazott Selmeczi Gabriella.

Kitért arra a tervezett intézkedésre is, hogy a kiskereskedelemben online kapcsolatot alakítanak ki a pénztárgépek és az adóhatóság között. Erre Selmeczi Gabriella szerint azért van szükség, mert nem lehet, hogy a vállalkozók egy része tisztességesen adózik, egy másik része viszont úgy jut versenyelőnyhöz, hogy feltehetően nem fizeti be az áfát.

10:47

Több ezer babaváró hiteles van már most is bajban, az ötéves türelmi idő letelte után pedig a sokszorosára nőhet a számuk júliustól kezdődően. A fizetési problémás babaváró hitel kiváltása, átalakítása eddig sem volt könnyű, és még csak most válhat sok ilyen hitel magas kamatozásúvá az adósok számára

A Lidl Magyarország igazgatóságának elnöke, Grósz Jenő szeptembertől a Lidl anyavállalatánál régiós igazgatói pozíciót tölt majd be, utódja Szlavikovics Zita lesz, aki jelenleg a Lidl Szlovákia igazgatóságának elnöke –közölte a vállalat az MTI-vel.

Bár egy szamárköhögéssel fertőzött járványügyi szakember maszk nélkül sétálgatott hosszabb ideig egy gyermekkardiológia intenzív részlegén – ahol szívsebészeti beavatkozásra váró, illetve a műtéten már átesett főként újszülöttek feküdtek –, a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ ennek ellenére nem tervezi az egészségügyi dolgozók ismétlő oltását szamárköhögés elleni szérummal.