67 millió forint közpénzt fizet azt MTVA a Rogán Cecília-féle szépségversenyért

2019. június 20., 18:41

Szerző:

Vasárnap két közszolgálati csatornán, a Duna TV-n és a Duna Worldön közvetítik a Magyarország Szépe nevű szépségversenyt. A seregszemléért az MTVA a Sarka Kata és Rogán-Gaál Cecília holdudvarához tartozó Digital Minds Kft.-nek 52,6 millió forint+áfát, azaz bruttó 66 millió 802 ezer forintot fizetett — derült ki abból a szerződésből, amit közérdekű adatigénylést követően kapott meg a 24.hu.

Az adatigénylés mellékleteit viszont olyan rossz minőségben kapta meg a lap, hogy gyakorlatilag semmit sem tudtak kibogozni belőle. Ezután levélben kérték az MTVA-t, hogy küldjék el olvasható minőségben, de nem küldték.

A szerződésből annyi derül ki, hogy az 52,6 millió forintos árban benne van a 2×1 perces Magyarország Szépe 2019 miniprogram, a Királynők útja című 26 perces epizód, és a 120 perces élő műsor.

A Magyarország szépe licenctulajdonosa Rogán-Gaál Cecília, Rogán Antal kabinetminiszter felesége.

A Magyarország Szépe szégpségverseny válogatója Budapesten
Fotó: MTI/Mohai Balázs

A Digital Mindsról akkor írt a 24. hu először hosszabban, amikor kiderült, hogy Rogán-Gaál Cecília Sarka Katával közös cégével, a Nakama&Partners Kft-vel megszerezte a FitBalance márkát. Azóta négy nagy rendezvényt is maguk mögött tudhatnak, a Fitbalance honlapja szerint mind a négy rendezvényért a Digital Minds Kft. felelt, és ez a cég irányította a sales munkáját is.

Korábban a 444 kérdésére az MTVA elárulta, miért fontos nekik szépségversenyt közvetíteni, szerintük ez ugyanúgy belefér a modern közszolgálatiságba mint az Európa Bajnokság közvetítése vagy mint a Petőfi Zenei Díj gálája a VOLT 0. napján. A versenyre csak legfeljebb 26 éves, gyermektelen nők jelentkezhettek.

 

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.