Szabó Simon a válásának okairól vallott: Nem szeretném követni apám példáját

Szabó Simon elárulta, hogy édesapja 18 évesen már szülő volt és elég bohém életet élt. Mint mondja, ő ennek ellentétére törekedett férjként, a házasság mégis tönkrement.

2024. április 30., 11:47

Szerző:

Hatalmas szenzáció volt januárban, amikor kiderült, hogy összejött Szabó Simon és Balogh Edina tavaly nyáron a Farm VIP forgatása alatt. A pár nem mutatkozik együtt a nyilvánosság előtt, de a Barátok köztből is ismert színésznő még a télen megerősítette a hot! magazinban, hogy valóban együtt vannak.

Szabó Simon a válásáról beszélt

Szabó Simon most a Best magazin podcastjában szerepel, ahol elárulta, hogyan ment bele a házasságába, és hogy mi vezetett a kapcsolat végéhez gyermekei édesanyjával.

„Apám 18 évesen már szülő volt, én 32 voltam, amikor a fiam született. Ahogy apu, én is elég bohém életet éltem, de csak addig, amíg nem nősültem és meg nem születtek a gyerekek. Nekem a család szent, talán ebben az is közrejátszott, hogy biztos voltam benne, ebben nem szeretném követni apám példáját. Hűséges típus is vagyok. Ha valami jó, abból nem kacsingatok kifele. Még akkor sem, ha adódnak konfliktusok. A házasságom 12 éve alatt mindig azt néztem, hogyan tudom az együttélésünket jobbá tenni, a másik megértésére törekedtem. Hogy ez nem sikerült, az nem csak az én hibám. Sokáig küzdöttem a házasságomért, mert hittem benne. Nyilván lehettek volna olyan pontok, amikor az exemnek nem idegből szólok vissza, esetleg nemcsak harmadszorra csinálok meg valamit, amit kért tőlem, de ezenkívül, azt gondolom, sok mindenben nem én voltam a hibás. Tökéletes együttélés nincs, millió kompromisszumot kell kötni, de ha az értékrendek egy irányba mennek, akkor nincs baj. Sokáig nagyjából mi is egy irányba mentünk. Egyébként amikor elváltam, egy keddi napon, a feleségemmel, a gyerekekkel a következő szombaton együtt elutaztunk. Ez volt életünk egyik legjobb nyaralása. Egy hangos szó nem volt köztünk, arra koncentráltunk, hogy a gyerekek jól érezzék magukat”

– idézi Szabó Simon szavait a podcastból a Blikk. A beszélgetésben elhangzik továbbá az is, hogy a 44 éves színész-rendező albérletbe költözött, amikor a házassága véget ért, és amint összejöttek Balogh Edinával, elgondolkodtak az összeköltözésen. Erre egyelőre még nem került sor, de könnyen lehet, hogy már nem várat magára sokáig.

Mélypont

Szabó Simon a Lélekben című műsorban vendégeskedett egy hónappal ezelőtt, ahol Kadarkai Endrével osztotta meg a gondolatait az életközepi válságról. Ennek kapcsán ebben az interjúban is előkerült a válás témája:

„amikor úgy gondolsz tizenhárom évvel ezelőtt az életedre, hogy »ez az, így szeretném csinálni«, aztán később rájössz, hogy ezt márpedig nem úgy kellett volna, az igen, egy mélypont. Amikor ott kell hagynod a feleségedet, külön kell válnod a nejedtől és a gyerekektől, az egy sokkal nagyobb mélypont. Az örvény alja a válásom volt. Amikor van két kisember, akinek a hétköznapjaiban részt veszel, majd eljön az a pillanat, amikor döntened kell: tovább élsz valamiben, ami rossz neked, csak azért, hogy a gyerekek ugyanabban maradjanak a család miatt, vagy pedig lépsz. Mert nem muszáj benne maradni a rosszban. Ez persze borzasztó nehéz, még most is tart. Nyilván magamban tudom mantrázni, hogy mi az, ami jó, és mi az, ami rossz. Iszonyú nagy beismerés az ember életében, hogy ez mikor kezdődött, honnan eredeztethető. Aztán rájöttem, hogy évek óta nem volt rendben. Bíztam abban, hogy ez majd jó lesz, hogy egyik reggel úgy kelek fel, nincsen semmi gond, de közben láttam, hogy a másik is őrlődik. Valamit meg lehet menteni, valamit nem, de a legfontosabb: azt nem lehet megmenteni, amiben már nincsen szeretet. Ez volt a mélypont origója.”

Ezt az interjút itt tudja visszanézni-visszahallgatni.

(Kiemelt kép: a Farm VIP Instagramja)