Balogh Levente kiakadt ettől az ötlettől: Volt már sok őrültség, de ekkora még nem – videó

Mérföldkőhöz érkezett a Cápák között című műsor Balogh Levente szerint: ilyen vad ötlete még senkinek sem volt. Íme a potenciális befektetők megdöbbent reakciója.

2024. május 13., 09:57

Szerző:

Balogh Levente igen csípős poénokkal-beszólásokkal küldött haza két vállalkozót a Cápák között legutóbbi adásában, és a milliárdos üzletember meg is jegyezte, hogy az évek során még talán sosem hallott ennyire vad ötletet az RTL realityjében.

Balogh Levente nem fektet be egy fantazmába

Vörös Tamás és Vreczenár Csaba Egerben gyártanak chilit, és így született meg az Egri Chiliagok nevű márka ötlete. A két férfi már sikeresen árulja a csípős szószokat, és most a chili challenge videók-kihívások népszerűsége adott nekik ötletet. Sokan posztolják ugyanis a közösségi médiában az utóbbi években, milyen szenvedések közepette fogyasztanak extrémcsípős paprikákat.

Az ötlet itt az, hogy mi lenne, ha lenne egy társasjáték, amiben a vesztesnek kell megkóstolnia ezeket a csípős szószokat. A márka el is készítette a chilikóstolós társasjátékot, és ezt vitték be a Cápák között befektetőinek, hogy egy beindulhasson a világ első chilis társasjátéka. A realityben szereplő üzletemberek azonban nem láttak fantáziát az ötletben, főleg Balogh Levente kritizálta élesen a projektet. Így fogalmaz az alább megtekinthető videóban:

„Ezt most ti komolyan elhiszitek, hogy ebből üzletet tudtok csinálni?! Az én szakmámban, az élelmiszer-szakmában, amikor csinálnak egy ilyen promóciós játékot, akkor azt általában ingyen adják hozzá.”

Balogh Levente szerint tehát egy ilyen játék max. ingyenes promóciós eszköz lehetne a már meglévő termék, a chiliszósz népszerűsítésére. Erre a játék egyik kitalálója megjegyzi, hogy az ötlet egyedülálló, a kutatásaik szerint ilyen jellegű chili challenge-es társasjáték még nem létezik sehol a világon. Balogh Levente azonnal le is csapja a magas labdát:

„Nem véletlenül!”

Összegezve az egészet, a milliárdos nem fukarkodik a további beszólásokkal sem:

„Sok furcsa dologgal jöttek már ide, de az, hogy ezt a társasjátékot hogy rakjuk rá erre a chilire, az döbbenetes egyébként. Hogy egy fantazmába ti hogy akartok befektetőt keresni, azt nem értem, meg nem is akarom megérteni egyébként, mert szerintem ezeknek semmi köze egymáshoz. Úgyhogy köszönöm szépen, én kiszállok.”

És miután a két chilitermesztő elhagyja a termet, Balogh Levente még a következőt is megjegyzi méltatlankodva a Cápák között korábbi évadaira utalva:

„Volt már sok őrültség, de lehet, hogy ekkora még nem volt.”

Alább találja a vonatkozó videót.

A legutóbbi adásban nemcsak a fenti projektet utasították el a befektetők. Koncsik Tamás, Varga József és Kiss Jenő az edzés világát próbálták megreformálni GymMate elnevezésű fejlesztésükkel, amelynek köszönhetően minden eddiginél könnyebben emelhetőek le a fekvenyomó-padon a súlyok. A vállalkozók eddig egy prototípust készítettek, ám szeretnék, ha a legtöbb teremben megtalálható lenne az edzést segítő eszköz. Ehhez 30 millió forint befektetést kértek, 15% tulajdonrészt kínálva. Bár Balogh Levente ki is próbálta az eszközt és nem kifogásolta annak létjogosultságát, de ebben a fázisban egyik befektető sem csapott le az üzleti ajánlatra.

(Kiemelt kép: RTL/Sajtóklub/Álommeló)