Leclerc volt a leggyorsabb a Forma-1-es időmérő edzésen, holnap ő indulhat az élről

A Forma-1-es Szingapúri Nagydíj időmérő edzésén a Ferrari pilótája 22 ezrelékkel előzte meg a mexikói Sergii Pérezt.

2022. október 1., 18:10

Szerző:

Október 1-én, szombaton, a Formula-1 Szingapúri Nagydíj időmérő edzésén Charles Leclerc nyerte meg az időmérő edzést, ezért holnap ő indulhat az első rajtkockáról. A Ferrari pilótája ezzel idén a kilencedik, pályafutása alatt pedig a 18. rajtelsőségét zsebelte be – írja a Vezess.hu.

„Nehéz időmérő edzésen vagyunk túl. A Q1-ben és a Q2-ben intermediate-eken voltunk, míg a Q3-ban nem tudtuk, mit csináljunk. Végül lágy gumikra váltottunk az utolsó pillanatban, ez pedig kifizetődött” – foglalta össze tapasztalatait Leclerc.

Leclerc után Sergio Pérez 22 ezreddel végzett a második helyen, míg Lewis Hamilton 54 ezreddel később a harmadik helyet zsebelte be. Pérez arról beszélt, hogy vasárnap a győzelemért fog versenyezni, de nem felejti el, hogy holnap a nedves pálya lehetősége miatt kritikus jelentősége lesz annak, hogy ne hibázzanak a csapatával. 

Hamilton keményen nyomta, de nagyon szoros volt a verseny, és a többiek is nagyon gyorsak voltak. A hétszeres világbajnok megjegyezte: „Azt gondoltam, egy tökéletes körrel talán összejöhet, azt viszont nagyon nehéz volt összehozni, de harcban voltunk az első helyért. (...) Eddig nem tudtuk, mennyire lehetünk közel, csak abban voltunk biztosak, hogy erősebbek lehetünk, mint voltunk Monzában. Az, hogy ennyivel lemaradtunk, rendben van, de harcolni fogunk a versenyen” – jelentette ki Hamilton.

(A Ferrari monacói pilótája, Charles Leclerc reagált, miután megszerezte a pole pozíciót a Forma-1-es Szingapúri Nagydíj éjszakai futama előtt a szingapúri Marina Bay Street Circuit versenyen 2022. október 1-jén. Lillian SUWANRUMPHA / AFP)