Na még ez is: megváltozik a postai díjszabás

 Az infláció miatt a Magyar Posta is kénytelen volt emelni árain, mutatjuk a részleteket. 

2024. január 15., 12:08

Szerző:

Ahogy arról beszámoltunk drágulhat az élelmiszer a boltokban, drágul a bankolás, a közös költség és hétfőtől az üzemanyagok ára is. A Magyar Posta által alkalmazott levélfeladási díjak „minimálisan, infláció alatti mértékben emelkednek 2024. január 1-jétől” – közölte  korábban a vállalat. A 2024-es postai díjszabást a Magyar Posta tette közzé a honlapján, jó hír, hogy ez esetben az emelés minimális. A belföldi elsőbbségi levél díja 30 Ft-tal, 300 Ft-ról 330 Ft-ra, a belföldi nem elsőbbségi levél díja pedig 20 Ft-tal, 210 Ft-ról 230 Ft-ra változik  – írja a Blikk. 

A 2024 postai díjszabás tekintetében a többletszolgáltatások tarifái esetében a papíralapú feladásoknál az ajánlott többletszolgáltatás díja 60 Ft-tal, a tértivevény többletszolgáltatás díja pedig 45 Ft-tal változik. Az elektronikus adattal feladott ajánlott és tértivevényes levélküldemények továbbra is kedvezményesek: míg az előbbi tarifája 55 Ft-tal, utóbbi díja 40 Ft-tal módosul 2024 évében.

(Kiemelt képünkön: egy hivatalos postai logó látható a Magyar Posta 62. számú főpostájának falán Budapest VI. kerületében 2013. október 17-én. Fotó: KISBENEDEK ATTILA / AFP)

Állami támogatás, biztonságos befektetési lehetőség, gyermekünk anyagi boldogulását segíti – szülőként ennél több érvre általában nincs is szükségünk egy előtakarékosság elindításához. A Babakötvény pedig mindezeket maradéktalanul meg is adja számunkra, de ennek a terméknek is vannak hátulütői. Melyek ezek és milyen egyéb alternatívákat érdemes még megnéznünk a Babakötvény mellett?