A gondozására bízott idős nőt erőszakolt rendszeresen egy férfi – tíz évet is kaphat

Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség szexuális erőszak bűntette, bántalmazás közfeladatot ellátó személy eljárásában bűntette, és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat azzal a 35 éves, fegyverneki férfivel szemben, aki egy, a vármegyében lévő idősek otthonában egy idős nőt többször is bántalmazott.

2024. március 27., 13:47

Szerző:

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség azt közölte szerdán az MTI-vel, hogy a vádirat szerint 2018 márciusa és 2023 májusa között a férfi volt a gondozója annak a 77 éves nőnek, aki az életkorából és betegségéből adódóan korlátozottan volt képes védekezésre és a vele szemben elkövetett bűncselekmények elhárítására.

Hozzátették: 2023 februárja és májusa között az éjszakai műszakok alatt a férfi rendszeresen – részben erőszakkal, részben fenyegetéssel – szexuális cselekmények tűrésére, illetve annak végzésére kényszerítette az idős nőt, valamint többször, testszerte, kézzel ütlegelve bántalmazta őt, melynek következtében a nő nyolc napon belül gyógyuló véraláfutásos sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség a vádiratában – arra az esetre, ha a férfi a bűncselekmények elkövetését az előkészítő ülésen beismeri – 10 év fegyházbüntetés kiszabására, valamint arra tett indítványt, hogy a bíróság végleges hatállyal tiltsa el a őt minden olyan foglalkozás gyakorlásától, amely más személy gondozásával, ápolásával, gyógykezelésével jár – áll a közleményben.

Nyugdíjas embereket kábított el, bántalmazott és rabolt ki egy nő

A rendőrség letartóztatott egy nőt, aki idős embereket rabolt ki Miskolcon, miután elkábította vagy bántalmazta őket.

A Miskolci Rendőrkapitányság rablás bűntett miatt folytat eljárást az 57 éves helyi nővel szemben, aki az elmúlt napokban különféle ürüggyel hatolt be több idős, nyugdíjas emberhez, hogy megszerezze értékeiket – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon. 

Először önkormányzati dolgozónak kiadva magát egy 85 éves nőt keresett fel, akinek gondosórát és gyógyszert kínált eladásra, utóbbit a sértett ki is próbálta. A szertől elaléló idős nőtől az elkövető mintegy egymillió forintot és egy arany nyakláncot lopott el.

Egy másik esetben azzal az ürüggyel keresett fel egy idős nőt, hogy üzenetet hozott annak testvérétől, azonban a házigazda gyanút fogott és telefonálni akart, mire a gyanúsított elmenekült.

A támadó harmadjára aláírásgyűjtésre hivatkozva férkőzött be egy lakásba, ahol bántalmazta az ott élő idős nőt, akitől több mint egymillió forintot lopott el. Később a gyanúsított az első esethez hasonlóan két másik sértetthez is bejutott, akik szintén fogyasztottak a felkínált szerből. Az elkövető az egyiküknél nem talált értéket, a másik áldozatától néhány ezer forintot és a bankkártyáját vette el – közölték.

A bejelentéseket követően a rendőrök tíz napon belül azonosították, majd elfogták a bűncselekmények elkövetésével gyanúsítható nőt.

(Fotó: Merész Márton)

Tizennégy év fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék csütörtökön, nem jogerősen a "pécsi fekete angyalként" elhíresült férfi klinikai ápolót, aki egy koronavírusos beteg halálát okozta 2022 decemberében - tájékoztatta a bíróság az MTI-t.