Albérlőit akarta, de véletlenül saját magát robbantotta fel egy szendrői férfi

A detonáció tíz kilométer távolságból is hallatszott, a rendőrség szerint a férfi az albérlőivel folytatott pénzügyi vita miatt robbantott.

2023. szeptember 2., 10:08

Szerző:

Hatalmas robbanás történt csütörtök este egy épületben a szerbiai Szendrő központjában, egy ember meghalt, ketten megsérültek – írta meg a delhir.info. A robbanás egy épület harmadik emeletén történt. A lap szerint a robbanóanyagot a harmadik emeleti lakás tulajdonosa aktiválta, miután rövid „megbeszélést” folytatott az albérlőkkel.

Állítólag az albérlők nem fizették a bérleti díjat. A tulaj, az 57 éves Đorđe A. megpróbált bejutni a lakásába, de az albérlők nem engedték be. Ezt követően bombát akart bedobni a lakásba, azonban nem járt sikerrel, így saját magát felrobbantotta.

Mint írják, a robbanást tíz kilométeres körzetben hallották.

(Kiemelt képek: 168.hu | Merész Márton)

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).