Bejelentették az újabb békemenetet: ezúttal vajon tényleg megvalósul?

A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány úgy tűnik, végre megszervezi a már március 15-re beígért Békemenetet, hogy Magyarország a béke szigete maradhasson. A rendezvényre a szervezők mindenkit szeretettel várnak, aki békeszerető embernek tartja magát.

2024. május 10., 14:53

Szerző:

Magyarország maradjon a béke szigete! mottóval Békemenetet szervez június 1-jén a Margit-szigeti Nagy-rétre a Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF–CÖKA). A szervezet közleményében úgy fogalmazott, „legyen aznap a Margit-sziget szimbolikusan a béke szigete”. A szervezet szerint Brüsszel a háborúra készül, a magyar dollárbaloldali politikusok pedig támogatják ebben.

Az európai vezetők háborús lázban égnek. Pénz, fegyverek és harci eszközök küldése után már tervezik a katonai segítségnyújtást is. Sőt, a francia elnök már az atomfegyverek használatáról is megnyitná a vitát. Meg kell állítanunk a háborús őrületet!

– fogalmazott a szervezet.

A közleményben kiemelték: „Mi, magyarok, a világháborúk borzalmai árán tanultuk meg, hogy a béke és csakis a béke az egyetlen elfogadható álláspont. Magyarország ma a béke szigete. És azt szeretnénk, ha ez így is maradna. Minden békeszerető embert, a menetet szervezők arcaival, szeretettel várunk!”

Március 15-én, az 1848–49-es forradalom és szabadságharcnak emléket állító nemzeti ünnepen Orbán Viktor miniszterelnök ugyan mondott beszédet Budapesten, azonban Békemenetet végül nem tartottak. Legutóbb 2022. március 15-én volt a fővárosban, néhány héttel az országgyűlési választásokat megelőzően.

Sűrű lesz a június a béke szigetén

Ha tíz napon belül nem kapnak választ a közmédia vezetőitől, hogy mikor mehetnek be a köztévébe egy élő választási vitára, akkor az MTVA előtt fognak tüntetni, és addig nem mennek haza, amíg nem olvassák be a követeléseiket vagy nem ülhetnek le vitázni Deutsch Tamással, Dobrev Klárával, Gyurcsány Ferenccel vagy Orbán Viktorral – közölte Magyar Péter a Tisza Párt miskolci demonstrációján csütörtökön.

Az a mi köztelevíziónk, a magyar emberek köztelevíziója, nem a Fidesz propagandacsatornája. Innen is üzenem neki, hogy ha 10 napon belül nincs válasz, ott leszünk sok ezren, és nem megyünk addig haza 

– mondta, majd beszédében felszólította Deutsch Tamást és Dobrev Klárát, hogy „ne bújjanak ki a vita alól”. Arra kérte őket, hogy írjanak együtt egy közös levelet a közmédia vezetőinek, hogy „tegyenek eleget a jogszabályi tájékoztatási kötelezettségeiknek, és engedjenek be minket a köztelevízió élő adásába, hogy beszélhessünk a magyar embereknek Magyarország múltjáról és jövőjéről!” 

(Kiemelt képünk illusztráció a 2022. március 15-én megrendezett békemenetről. Forrás: Bayer Zsolt hivatalos oldala)

Folytatódik a változékony, napos-gomolyfelhős idő a jövő héten; elsősorban a hét elején kell záporra, zivatarra, felhőszakadásra számítani, a hőmérséklet csúcsértéke 25 Celsius-fok körül lesz - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből.