Körözik Kadirovot

Az ukrán belügyminisztérium honlapján Kadirov „a hatóságok elől menekülő személyként” szerepel.

2022. november 16., 21:35

Szerző:

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) körözési listára tette Ramzan Kadirovot, a Csecsen Köztársaság vezetőjét. Erről az ukrán belügyminisztérium honlapján közzétett adatok tanúskodnak − közölte az orosz állami TASZSZ hírügynökség.

A belügyi tárca honlapján Kadirov „a hatóságok elől menekülő személyként” szerepel. 

Egy fényképet is közzétettek róla. Augusztus 26-án az SZBU a Büntető Törvénykönyv három cikkelye alapján vádat emelt Kadirov ellen, többek között „Ukrajna határai megváltoztatására irányuló szándékos cselekmények elkövetése” miatt – írja a Mandiner

(Kiemelt képünkön Ramzan Kadirov (középen) részt vesz a II. világháborúban aratott szovjet győzelem előtt tisztelgő megemlékezésen. Fotó: Kirill Kallinikov/Sputnik/AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.