Közös légi járőrözést hajtott végre Kína és Oroszország

Az őrjárat, amely az első volt Oroszország ukrajnai inváziója óta, egy évenkénti megtartott hadgyakorlat része volt.

2022. május 24., 15:29

Szerző:

Kína és Oroszország légiereje közös légi járőrözést hajtott végre kedden a Japán-tenger, a Kelet-kínai-tenger és a Csendes-óceán nyugati része felett – közölte a kínai védelmi minisztérium. Az őrjárat, amely az első volt Oroszország ukrajnai inváziója óta, egy éves hadgyakorlat része volt – írta a Reuters.

A két ország korábban 2019-ben, 2020-ban és 2021-ben is tartott ilyen járőrözést.

Oroszországot a nyugati országok szankciók sorozata sújtja az általa különleges katonai műveletnek nevezett február 24-i ukrajnai inváziója miatt. Peking nem ítélte el Oroszország támadását, és nem nevezi inváziónak, hanem tárgyalásos megoldást sürgetett.

(Kiemelt kép: Az Orosz Légierő Szu-30CM vadászrepülőgépe száll fel az ázsiai-csendes-óceáni térségben zajló orosz-kínai közös légi járőrözés során. Kizárólag szerkesztői felhasználás, nincs archiválás, kereskedelmi felhasználás tilos. Orosz Védelmi Minisztérium
Orosz Védelmi Minisztérium / Sputnik via AFP)

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.