Magyar Péter: Rogán Antal helyében keresnék egy országot, ahonnan nincs kiadatás

Magyar Péter azt állítja, amit a Völner-Schadl ügyben bizonyítani tud, az az elmúlt három évtized legnagyobb jogi és politikai botránya. Amint átadja a bizonyítékait az ügyészségnek, mindent nyilvánosságra fog hozni. Rogán Antalnak erős üzenetet fogalmazott meg.

2024. március 19., 17:35

Szerző:

A kormány már fél évvel az ügyészségi gyanúsítás előtt tudott a Völner-ügyről – mondta az ATV Start című reggeli műsorban kedden Magyar Péter. Állítása szerint

a korábbi igazságügyi államtitkár, Völner Pál tudott arról is, hogy megfigyelik, mert a kormány figyelmeztette őt erre.

Erről Magyar Péternek – állítása szerint – első kézből van értesülése, Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető minisztertől és Varga Judittól, a volt feleségétől, aki akkor még igazságügyi miniszter volt az Orbán-kormányban – írja a 24.hu.

Arra a műsorvezetői kérdésre, hogy ezt dokumentummal tudja-e bizonyítani, Magyar Péter úgy válaszolt, van bizonyítéka, ez pedig nem vezethet máshova, mint a kormány lemondásához.

Magyar Péter üzent Rogán Antalnak is

Magyar hétfőn írt arról a közösségi médiában, hogy a Schadl-Völner ügy nyomozati irataiban szereplő Tóni, Ádám, Barbara teljes neve: Rogán Antal, Nagy Ádám, Rogán Barbara. Schadl György, a végrehajtói kamara korrupt vezetője pedig Rogán Antal embere volt. Mint mondta, a nyomozó főügyészség szerdára idézte be őt tanúként „egy korrupciós ügyben”, bár azt nem tudja, hogy a Völner-Schadl-ügyben fogják-e kérdezni.

Kedden arról is írt közösségi oldalán, hogy a Fővárosi Nyomozó Ügyészségre a jogi képviselői, többek között Bárándy Péter, a Medgyessy-kormány volt igazságügyi minisztere (jelenleg az Ügyvédkör szakmai egyesület elnökségi tagja) kíséri el.

Magyar az ATV-s interjúban Rogán Antalnak közvetlenül is üzent:

„A helyében indítanám a privat jet motorjait, és keresnék egy olyan országot, ahonnan nincs kiadatás”

– fogalmazott.

Arról is beszélt, szerinte amit ebben az ügyben bizonyítani tud, az az elmúlt három évtized legnagyobb jogi és politikai botránya. Amint átadja a bizonyítékait az ügyészségnek, mindent nyilvánosságra fog hozni – közölte.

(Kiemelt képünk forrása: Magyar Péter hivatalos Facebook oldala)

Péntek éjszaka már nagyrészt derült vagy gyengén felhős idő várható, de a délkeleti határ közelében még ekkor is előfordulhatnak felhősebb körzetek.

Karsai Dániel levélben fordult Sulyok Tamás köztársasági elnökhöz, melyben azt kérte, az államfő tegyen nyilatkozatot arról, hogy kegyelemben részesíti azokat, akik segítenek a gyógyíthatatlan halálos betegségben szenvedők távozásában.