Magyar Péter visszavágott Gulyásnak, szerinte a miniszternek el kell számolnia a lelkiismeretével

Magyar Péter bejegyzésben reagált a mai Kormányinfón elhangzott, Gulyás Gergely kancelláriaminiszter által elejtett személyeskedő megjegyzésre, miszerint ő egy orvosi eset és kisebbségi komplexusa van.

2024. május 9., 16:35

Szerző:

 „Kedves Gulyás Gergő, sajnálom, hogy Te is lesüllyedtél a rogáni-göbbelsi propaganda szintjére és csak durva személyeskedő megjegyzésre futja egy kormányinfón. Többre voltál Te ennél hivatott. Még nem késő kiszállni és otthagyni a maffiát, már csak a tiszteletreméltó őseid emléke miatt is”  – kezdte Magyar Péter legújabb bejegyzésében, amiben arra reagált, hogy Gulyás Gergely orvosi esetnek minősítette Magyart azért, mert mobil-blokkolónak nézett egy szolgálati rádiókészüléket. Persze Gulyás itt nem állt meg, a kérdésre, hogy miért támadja Magyar Péter Kocsis Máté fideszes frakcióvezetőt, azt válaszolta: kisebbségi komplexusai vannak.

Magyar Péter reakciójában kitért arra is, hogy szerinte mi lenne Gulyás Gergely feladata egy kormányinfón. 

Egy kormányinfón az lenne a feladatod, hogy beszámolj arról, hogy miként tettétek hazánkat az Unió második legszegényebb és legkorruptabb országává. Beszélhettél volna arról is, hogy miért hazudjátok magatokat család-, vidék-, gyerekbarát kormánynak, miközben szisztematikusan lerohasztottátok a magyar oktatást, egészségügyet, közlekedést, gyermekvédelmet, szociális ellátást. Beszélhettél volna arról, hogy miért csökkent harmadára a kormányzásotok 14 éve alatt az agráriumban a családi gazdálkodók száma, miért van 220 ezer lakatlan ház a magyar falvakban, miért született tavaly a legkevesebb magyar gyermek. Beszélhettél volna arról, hogy miért nem emelitek 2013 óta a családi pótlékot (a családi pótlékot valójában 2008 óta nem emelték – a szerk.), miért él több, mint 400 ezer idős honfitársunk a létminimum alatt, vagy arról, hogy miért alázzátok meg a beteg gyermeket nevelő és az egyszülős családokat és az idős hozzátartozókat otthon ápolókat. És még oly sok mindenről.

Végül Magyar Péter hozzátette: Gulyás nyomhatja a propagandát, de egyszer el kell számolnia a lelkiismeretével.

Magyar Péter pártja a legerősebb ellenzéki alakulat

Mint arról korábban beszámoltunk a jelenlegi politikai elitnek joggal van félnivalója Magyar Pétertől, hiszen pártja, a Tisza Párt mára a legerősebb ellenzéki alakulattá vált. A Medián április 26. és 29. között készült legfrissebb közvélemény-kutatása szerint legalábbis a Tisza Párt 24 százalékon áll a választani tudó biztos szavazók körében, magasan megelőzve a többi ellenzéki pártot, így az intézet megállapítása szerint jelenleg a legerősebb ellenzéki párt.

A kutatás szerint a Fidesz támogatottsága 46 százalék, a Demokratikus Koalícióé 9, a Kutyapárté 6, a Momentum pedig 5 százalékon áll a választani tudó „biztos” szavazók között. A Medián mérése szerint így ez az öt párt jutna be az Európai Parlamentbe, ha most vasárnap lenne a választás. A 4 százalékon álló Mi Hazánk, a 2 százalékon álló Mindenki Magyarországa Mozgalom és az 1-1 százalékon álló Jobbik és LMP nem jutna be.

(Kiemelt képünk forrása: Magyar Péter Facebook oldala)

Folytatódik a változékony, napos-gomolyfelhős idő a jövő héten; elsősorban a hét elején kell záporra, zivatarra, felhőszakadásra számítani, a hőmérséklet csúcsértéke 25 Celsius-fok körül lesz - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből.