A rezsimumus újra lecsap: bezárnak az alacsony forgalmú budapesti postafiókok

A Magyar Posta az energiatakarékosság jegyében kénytelen bezárni több, mint harminc budapesti postafiókot.

2022. szeptember 30., 13:08

Szerző:

A rezsimumus fenyegetése miatt, az energiatakarékosság jegyében a Magyar Posta úgy döntött, hogy 2022. október 7-től bezár 35 alacsony forgalmú budapesti postafiókot. A Magyar Posta közleményében hangsúlyozta, hogy még a jogszabályi kötelezettség alapján így is lesz elég elérhető postafiók, hiszen az előírt 66 helység helyett a bezárást követően is 112 posta fogja kiszolgálni a budapesti ügyfeleket.

„A vállalat számára továbbra is elsődleges szempont a szolgáltatások elérhetősége. Éppen ezért az elmúlt időszakban számos olyan fejlesztés valósult meg, amelyekkel a postai szolgáltatások már nem csak személyesen, hanem legmodernebb, digitális úton is elérhetők” – tette hozzá a Magyar Posta Zrt.

(Kiemelt képünk: A Magyar Posta címere Budapest - Pestszentlőrinc 6. posta homlokzatán, a Havanna lakótelepen. Fotó: Róka László / MTVA / Bizományosi)

 

11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.