Hét nagyágyú kellett egy poros dűlőút átadásához Tarcal határában

„Ez a dűlőút fejlesztés annyira kellett a településünknek, mint a koldusnak egy falat kenyér”

2023. augusztus 3., 09:37

Szerző:

Hét ember, köztük miniszter, államtitkár, megyei elnök adott át egy dűlőutat.

Nemzeti színű szalag átvágásával adott át nem kevesebb, mint hét potentát egy önkormányzati dűlőutat Tarcal határában:

  • Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter,
  • Koncz Zsófia energiaügyi miniszterhelyettes,
  • Szabó Tünde fideszes képviselő, a Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanács társelnöke,
  • a másik társelnök, Wáberer György milliárdos üzletember, korábbi kormánybiztos,
  • Bánné Gaál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei közgyűlés elnöke, valamint két polgármester:
  • Butta László, Tarcal
  • és Posta György Tokaj első embere

– szúrta ki a 24.hu.

A három és fél kilométer hosszú felújított földút alig lehet szélesebb két méternél.

A csaknem 620 millió forint értékű, a kormány által támogatott útfelújítás egy olyan új turisztikai fejlesztés, ami lehetővé teszi a szőlőültetvények biciklivel és gyalogosan történő megközelítését a gazdálkodók és a földtulajdonosok mellett azok számára, akik a turizmus miatt érkeznek Tokaj-Hegyaljára – jelentette ki a miniszter az MTI tudósítása szerint.

„Ez a dűlőút fejlesztés annyira kellett a településünknek, mint a koldusnak egy falat kenyér” – méltatta a beruházást Butta László, Tarcal független polgármestere, aki megjegyezte, Tarcalnak eddig egy kilométernyi szilárd burkolatú önkormányzati útja volt, a programon belül pedig jelenleg három és fél kilométer úttal gazdagodott a település. Mint elmondta, a tervek szerint a pénzügyi keret maradványösszegéből további egy kilométernyi szilárd burkolatú út fog megépülni a Tokaji-hegyen lévő adótoronyig.

(Kiemelt képünk: Tarcal, 2023. augusztus 2. Butta László, Tarcal polgármestere, Posta György, Tokaj polgármestere, Bánné Gaál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei közgyűlés elnöke, Wáberer György, a Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanács társelnöke, Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szabó Tünde, a Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanács társelnöke (b-j) a Tokaj-Zemplén Térségfejlesztési Program keretében felújított, több mint három és fél kilométer hosszú önkormányzati dűlőút átadásán Tarcal határában 2023. augusztus 2-án. MTI/Vajda János)

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.