A Magyar Helsinki Bizottságot is jelölték az idei Nobel-békedíjra

Greta Thunberg, Szvetlana Tyihanovszkaja és Donald Trump exelnök is a jelöltek között van.

2021. február 5., 18:05

Szerző:

A Magyar Helsinki Bizottságot is javasolták az idei Nobel-békedíjra, a demokrácia megőrzéséért folytatott harcáért - tudatta Facebook-oldalán a jogvédő szervezet. “Szervezetünket – úgy, ahogy Greta Thunberget vagy a belarusz ellenzéki politikust, Szvetlana Tyihanovszkajat, és az Egészségügyi Világszervezetet (WHO) is – egy-egy norvég országgyűlési képviselő jelölte a díjra. „Megtisztelő ebben a sorban helyet kapni – írták. – „Legyünk együtt büszkék erre a magyar sikerre!” – tették hozzá.

A Magyar Helsinki Bizottságot is javasolták az idei Nobel-békedíjra, a demokrácia megőrzéséért folytatott harcáért....

Közzétette: Magyar Helsinki Bizottság / Hungarian Helsinki Committee – 2021. február 5., péntek

Greta Thunberg és Szvetlana Tyihanovszkaja mellett eddig a Black Lives Matter rasszizmus elleni mozgalmat, a Riporterek Határok Nélkül (MSF) szervezetet, a Hongkong Free Press portált, a GAVI Oltóanyag-szövetséget és Donald Trump exelnököt is jelölték a díjra. 

Szijjártó Péter külügyminiszter korábban, 2020 szeptemberében azt mondta, szerinte szégyen lenne, ha nem a volt amerikai elnök kapná a Nobel-békedíjat. 

Kiemelt kép: Magyar Helsinki Bizottság

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.