Sebestyén Balázs a politikáról beszélt, cenzúrázták az adást

Kicenzúrázták a Balázsék című rádióműsorból azt a részt, amikor Sebestyén Balázs a politikáról beszél.

2024. február 15., 16:41

Szerző:

Sebestyén Balázs egyszer már beszélt pár szót Novák Katalin botrányáról a Balázsék című reggeli műsorban a Rádió1-en, de a szerdai adásban újra előkerült a téma. Itt található ennek az adásnak a felvétele, de a politikáról szóló részt ne keresse benne.

Ezek után a mai, azaz csütörtök reggeli adásban szó volt arról, hogy miért törölték az előző napi műsorból a politikával foglalkozó részt.

„Ennek nagyon egyszerű oka van. Az az oka, hogy borzasztóan elvenné a fókuszt arról, ami valójában fontos. A fontos az, hogy itt jogszabályi változtatások legyenek, hogy minél nagyobb reflektorfényt kapjon ez az ügy, és a gyerekek, akik tényleg elszenvedői és bajban vannak, azok valamilyen élethelyzetbeli változást és minőségbeli javulást éljenek át úgy, hogy lesz változás. Ha az én mondataimat politikai pártok, sajtóorgánumok a zászlajukra tűzik, és kiragadva, nem értve az egész szöveget, nem kontextusában nézve, hogy mit mondok, hanem egy-egy mondatot az ő vitorlájukba befogva felhasználnak politikai célokra, az egész egyszerűen csak árt az ügynek”

– idézi Sebestyén Balázs szavait egy reddites poszt nyomán a 24.hu. A műsorvezető a következőket is hozzátette:

„azzal, hogy ezt most senki nem tudja kiforgatni, és ebből mi úgy lépünk hátra, hogy a gyerekeket tartjuk szem előtt, azzal tudjuk segíteni az ügyet, és azt, hogy legyen változás. Úgyhogy ezért nem tudjátok ezt visszahallgatni.”

Ez volt az alábbi, mai adás.

Az ügyben egyébként péntekre rengeteg hazai médiaszemélyiség és művész részvételével hatalmas tüntetést szerveznek, amelyet sokan támogatnak, de Curtis szeretné, hogy mindenki tudja, hogy ő nem. Ez az esemény is mentes kíván maradni a pártpolitikától, pártnevektől, logóktól, hogy a gyermekek maradjanak fókuszban. A főszervezők között van Azahriah, aki be fog jelentkezni a tüntetésre, de az eseményekhez csatlakozók legfrissebb névsorát az alábbi poszt tartalmazza Pottyondy Edina Instagramjáról.

Az egyik legnagyobb meglepetést Till Attila neve kelti a listán, aki a kormányzati kézben levő TV2 egyik arca, mégis elmegy erre a tüntetésre.

Pottyondy Edina ezt írja a poszthoz:

„Kedves Támogatóink!
Nem térünk napirendre, nem lehetünk elég hálásak! Nincs elég kifejező szó arra a méretű támogatásra amit az elmúlt napban tőletek kaptunk.
Számokban kifejezve: közel 30.000 érdeklődő jelzett vissza, több száz poszt és mystory született, minden független médium beszámolt az eseményről, és több mint 100 felelősségteljes és cselekedni vágyó híresség vállalta arccal és névvel, hogy az általunk megfogalmazott, de közös ügyünk mellé áll.
Köszönjük a bátorságotokat! Mindenkiét aki velünk tart. Tudjuk, hogy ez a mai Magyarországon mekkora érték. Le a kalappal!”

Mindeközben Balázsék ellen megint vizsgálatot indít az NMHH, mert ezúttal nem egy kisfiút aláztak meg, hanem egy idős nénit.

(Kiemelt kép: Sebestyén Balázs Instagramja)