Lewis Hamilton csúnyán beszólt a magyar kormánynak

A Forma–1-es pilóta szerint elfogadhatatlanok a magyar kormány legújabb intézkedései.

2021. július 29., 12:11

Szerző:

A Mercedes hétszeres világbajnok Forma–1-es pilótája, Lewis Hamilton gyakran osztja meg véleményét politikai és közéleti témákban közösségi oldalain, és most úgy érezte, a 2021-es Magyar Nagydíj előtt az itthoni helyzetet sem hagyhatja szó nélkül. 

A magyar kormány legutóbbi pedofilellenes törvénye nagy port kavart világszerte, mivel az utolsó pillanatban olyan módosítások kerültek bele a tervezetbe, amelyek kifejezetten a magyar LMBTQ közösséget támadják. Több híresség is szót emelt a törvény ellen, legutóbb Lewis Hamilton. Üzenetét a magyaroknak címezte:

„Mindenkinek, ebben a gyönyörű országban. A hétvégi Nagydíj előtt szeretném támogatásomról biztosítani azokat, akiket hátrányosan érint a kormány LMBTQ-ellenes törvénye. Elfogadhatatlan, gyáva és félrevezető a hatalom részéről ez a törvény. Mindenkinek joga van ahhoz, hogy önmaga legyen, nem számít, hogy kit szeret, vagy hogy milyen nemmel tud azonosulni.”

Végül arra kérte a magyarokat, hogy a következő választáson szavazzanak úgy, hogy azzal megvédik az LMBTQ közösség jogait, akiknek szerinte most nagyobb szüksége van a támogatásra, mint valaha. Zárásként pedig azt írta, a szeretet mindig győz, és pozitivitást küld mindenkinek.

 (Kiemelt kép: LARS BARON / POOL / AFP)