Férfi vízilabda BL-selejtező - továbbjutott a Vasas

Az A-Híd VasasPlaket férfi vízilabda csapata továbbjutott a Bajnokok Ligája selejtezőjének hollandiai tornájáról.

2022. október 1., 20:25

Szerző:

Az ob I legutóbbi kiírásában bronzérmes magyar a férfi vízilabda válogatott – amely két győzelemmel kezdett – a szombati második, összességében harmadik mérkőzésén hét góllal verte a román Steaua Bucuresti együttesét, ezzel a vasárnapi zárónap eredményeitől függetlenül az első helyen végez majd.


     
    Férfi Bajnokok Ligája, selejtező, 2. forduló (Nijverdal):


A-Híd VasasPlaket – Steaua Bucuresti (román) 10-3 (3-0, 2-0, 4-1, 1-2)

    korábban:
A-Híd VasasPlaket – Primorac Kotor (montenegrói) 13-10 (3-2, 4-3, 4-2, 2-3)
    pénteken játszották:
A-Híd VasasPlaket – Invictum Sarajevo (bosnyák) 37-2 (10-1, 7-1, 12-0, 8-0)
    vasárnap játsszák:
Het Ravijn (holland) – A-Híd VasasPlaket 11.00

A tornáról az első két helyezett jut a selejtező második fordulójába, a harmadik és negyedik csapat az Eurokupába, az ötödik pedig az újonnan induló Challenger Kupába kerül át.


A Bajnokok Ligájában az ob I-ben ezüstérmes OSC a selejtező második fordulójában kapcsolódik be a küzdelmekbe, míg a bajnok FTC-Telekom Waterpolo alanyi jogon főtáblás. A kvalifikációban három kört rendeznek, innen kerül ki a 12 főtáblás csapat mellé a csoportkör további négy szereplője.

(Kiemelt képünk: Eger, 2010. május 26. Decker Ádám, Vörös Viktor, Katonás Gergő és Földi László, a Vasas férfi vizilabdacsapatának edzője örül, miután a VasasPlaket 10-9-re legyőzte a döntő mérkőzésen az Eger csapatát és megnyerték a bajnokságot az egri Bitskey Aladár uszodában. MTI Fotó: Földi Imre)