Bombariadó volt a Pénzügyminisztériumban

Egy telefonáló azt állította, bombát helyezett el a Pénzügyminisztériumban. Órákon belül elfogta a rendőrség, ám annyira ittas állapotban volt, hogy nem tudták kihallgatni..

2024. április 4., 23:58

Szerző:

A Telex információi szerint csütörtökön bombariadó volt a Pénzügyminisztériumban, amit a rendőrség is megerősített. Válaszukban azt írták, hogy csütörtök reggel 9 óra körül volt bombariadó, miután egy ismeretlen betelefonáló azt állította a 112-nek, hogy bombát helyezett el a Pénzügyminisztérium épületében.

A rendőrség a Pénzügyminisztérium belvárosi és budai Várban található, felújítás alatt álló épületét is átvizsgálta, de robbantásra alkalmas eszközt egyik helyen sem találtak. A dolgozók kora délelőtt folytathatták a munkájukat.

Az I. Kerületi Rendőrkapitányság közveszéllyel fenyegetés bűntett miatt indított nyomozást. A betelefonálót 13 óra előtt nem sokkal fogták el a XVIII. kerületben. A 48 éves férfit előállították, de ittas állapota miatt egyelőre nem tudták kihallgatni.

A bombával való fenyegetőzés bűncselekmény

A Büntető Törvénykönyv (Btk.) szerint ki a köznyugalom megzavarására alkalmas olyan valótlan tényt állít, híresztel, vagy azt a látszatot kelti, hogy közveszéllyel járó esemény bekövetkezése fenyeget, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a közveszéllyel fenyegetés a köznyugalmat súlyosan megzavarta.

Féltékenységből is fenyegetőztek már bombával

Még 2022 nyarán történt, hogy mérges volt az újbudai plázában dolgozó barátnőjére, ezért felhívta a rendőrséget egy férfi azzal, hogy negyed óra múlva robbanni fog a bevásárlóközpont.

Egy nyilvános telefonfülkéből tárcsázta egy férfi a rendőrség segélyhívó vonalát 2022. június 7-én este 8 óra körül, és azt állította, hogy bombát helyezett el egy újbudai bevásárlóközpontban, ami negyedóra múlva robbanni fog.


A bejelentés után a plázát kiürítették, robbanóanyagot nem találtak.

A telefonhívást követő mintegy két órán belül a rendőrök a 38 éves férfit azonosították, elfogták, és a XI. Kerületi Rendőrkapitányságra előállították.

Kihallgatásán T. Zoltán elismerte a bűncselekmény elkövetését, és elmondta, hogy azért fenyegetőzött az üzletközpont felrobbantásával, mert féltékeny és mérges volt az ott dolgozó barátnőjére. A rendőrség azóta lezárta a nyomozást, és annak iratait köznyugalmat súlyosan megzavaró közveszéllyel fenyegetés bűntett megalapozott gyanúja miatt vádemelési javaslattal az illetékes ügyészségnek megküldte.​

(Kiemelt képünk forrása: Facebook)

 

 

Huszonöt év fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a bíróság a Deák téri késelés egyik elkövetőjét - közölte hétfőn a Fővárosi Törvényszék. A tájékoztatás szerint a fiatal férfit több ember sérelmére elkövetett emberölés, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt ítélték el.