Videó – Az orosz-grúz határon is kilométeres dugó alakult ki Putyin bejelentése után

Nem csak az orosz-finn határon torlódott fel többkilométeres kocsisor, hanem az orosz-grúz határon is, ahol nagyjából 5 kilométeres lehet a sor.

2022. szeptember 22., 16:12

Szerző:

A BCC megosztott egy videót, amiben az látszik, hogy óriási kocsisor várakozik az orosz-grúz határ egy határátkelőjénél, miután Putyin bejelentette a részleges mozgosítást.

A BBC tudósítója szerint legalább 5 km-es sor alakult ki az orosz oldalon. Grúzia egyike azon kevés országnak, ahová az oroszok vízum nélkül bejuthatnak.

Moszkva már megkezdte a tartalékosok behívására vonatkozó tervének végrehajtását az ukrajnai harcokhoz, ahol az elmúlt hetekben kudarcokat szenvedett.

Az orosz-finn határon is hasonlóakat lehet látni

Korábban írtunk róla, hogy Putyin bejelentése után néhány órával már 35 kilométeres kocsisor torlódott fel az orosz–finn határon.

(Kiemelt képünk pillanatkép. Forrás: BBC)

Tegnap 16:24

Karim Khan, a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) főügyésze hétfőn elfogatóparancs kiadását kérte a bíróság illetékes kamarájától Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, Joáv Galant izraeli védelmi miniszter és a Hamász palesztin iszlamista terrorszervezet több vezetőjével szemben.

Tegnap 07:31

Joe Biden azonnali tűzszünetet sürgetett a Gázai övezetben, Izraelt ennek végrehajtására szólította fel, valamint a kétállami megoldást említette az egyetlen járható útként a szembenállás megszüntetésére vasárnap Georgia államban egy főiskolai diplomaosztón.