Senkit és semmit nem kímélnek – egyre gyűlnek az orosz-ukrán háború gyermekáldozatai

Egy hatéves kislány meghalt, egy három hónapos csecsemő pedig kómába került a Mikolajiv régióban található Ocsakov orosz bombázása során.

2022. június 28., 15:44

Szerző:

Háromhónapos csecsemő került kómába, egy hatéves kislány pedig életét vesztette a dél-ukrajnai, Mikolajivhez közeli Ocsakov városka orosz bombázásakor – jelentette a Telex a brit Sky News információira hivatkozva. Helybeli ukrán források szerint Ocsakov ágyúzásánál három ember, köztük egy gyerek halt meg, hatan pedig megsebesültek a civilek közül.

Ocsakov csupán pár kilométerre van az oroszok által régóta ostromolt Mikolajiv (Nyikolajev) városától, amely kulcsot jelentene elfoglalása esetén Odessza ostromához is. Múlt héten az ocsakovi polgármester már felszólította a kikötőváros lakóit, meneküljön onnan mindenki aki túl szeretné élni a háborút.

(Kiemelt kép: Ukrán katonák lerombolt házakat vizsgálnak át a Mikolajiv melletti Bastanka faluban 2022. március 27-én. Fotó: Olekszii Gimanov / AFP)

2024. április 24., 15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.