Majdnem odaveszett a belgiumi árvízben egy magyar fiú

Patrik két napon át a konyhapulton kuporgott, majd a garázstetőről átmászott egy magasabb épületre.

2021. július 17., 21:06

Szerző:

Az ATV riportjából kiderül, Patrik épp akkor látogatta meg Belgiumban élő rokonait, amikor bekövetkezett a katasztrófa. A házból sokáig nem tudott kimenekülni, a konyhapulton összekuporodva várta a mentést. Belgiumban élő magyarok százai próbáltak segíteni a fiún. Pécs mellett lakó szüleivel csak telefonon tudta tartani a kapcsolatot, akik azonnal elindultak az árvíz sújtotta településre, amit megtudták, mi történt.

Patrik édesapja, Füsz Tibor Magyarországról kezdett el telefonálni, akit tudott, felhívott, hogy segítséget kérjen. A fiú végül úgy határozott, akármi történik, kimegy a házból és megpróbál feljebb jutni a magasabb épületek tetejére. „Felment a garázstetőre, onnan átment a szomszéd házba ott be kellett törni egy ablakot, ahol bejutott a felső szintre, ahol relatíve jobb körülmények között várta a mentés, de közben lemerült a telefonja, így nem tudtunk róla semmit. Próbáltunk magán helikoptert, jetskiseket felfogadni, de a légtér le volt zárva, kaptunk olyan infót, hogy mentőegység már járt az utcában, de ők elvesztették két emberüket, és nem hajlandóak visszamenni” – nyilatkozott az édesapa az ATV-nek.

Végül egy tűzoltó csapat, és két magyar fiú bejutott a katasztrófa sújtotta utcába és kimenekítették Patrikot, majd kórházba vitték, ahová már idő közben a szülei is megérkeztek. Azóta elhagyhatta a kórházat, a tervek szerint szombaton érkezik haza a Baranya megyei hosszúhetényi otthonába.

(Kiemelt képünk illusztráció. Munkagéppel takarítják a hordalékot helyi lakosok az árvíz sújtotta Pepinsterben 2021. július 17-én. Fotó: MTI/EPA/Julien Warnand)

 

 

Vlagyimir Putyin orosz elnök két év intenzív háború után új védelmi minisztert javasolt, a gazdasági ügyekben járatos volt miniszterelnök-helyettest, Andrej Belouszovot – közölte vasárnap a Kreml.

2024. május 5., 12:22

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).