Lukasenka: azonnali tűzszünetre és tárgyalásra van szükség

 Azonnali, feltétel nélküli tűzszünetre és béketárgyalásra van szükség az ukrajnai konfliktusban, mondta Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök pénteken.

2023. március 31., 15:18

Szerző:

Lukasenka a nemzethez intézett beszédében hangsúlyozta: meg kell oldani a konfliktust, mielőtt tovább romlik a helyzet.

Ha az orosz vezetés az ország összeomlásának kockázatát látja, a legszörnyűbb fegyvereit fogja bevetni – figyelmeztetett a fehérorosz elnök. Lukasenka óva intette Ukrajnát az ellenoffenzíva megindításától, mert az szerinte ellehetetlenítené a tárgyalásokat Moszkva és Kijev között.

(Kiemelt képünk: A fehérorosz elnöki hivatal sajtószolgálatának felvételén Aljakszandr Lukasenka fehérorosz államfő évértékelő beszédet tart Minszkben 2023. március 31-én. MTI/AP/Fehérorosz elnöki hivatal sajtószolgálata)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.