Hende Csaba Stockholmban: támogatjuk a NATO-csatlakozást, de ne hazudjanak Magyarországról

A magyar delegáció vezetője szerint barátságos megbeszélésen vettek részt. 

2023. március 7., 13:04

Szerző:

Már meg is érkezett „vitát rendezni” Stockholmba a Hende Csaba vezette magyar parlamenti delegáció. A magyar politikusokat a svéd parlament épületében fogadta Andreas Norlén, svéd házelnök – írja a hvg.hu. 

„Támogatjuk Svédország NATO-tagságát” – jelentette ki Hende, aki emelett arról is beszélt, hogy a svédek „hazugságokat terjesztenek Magyarországról”, és szükséges lenne a két ország bilaterális kapcsolatain javítani.

„Kívánatos lenne, ha svéd politikusok, a kormány képviselői és az Európai Parlament tagjai nem sugalmaznák azt teljesen hazug állításokra alapozva, hogy Magyarországon problémák vannak a jogállamisággal” – tette hozzá.

Amikor egy újságíró megkérdezte, ez azt jelenti-e, hogy Magyarországon valóban nincs probléma a jogállamisággal, az LMBTQ emberek jogaival és a sajtószabadsággal, Hende azt válaszolta, hogy semmi ilyet nem tapasztal, de természetesen bármit meg lehet vitatni. Arra a következő kérdésre, hogy a svéd politikusok terjesztenek-e hazugságokat Magyarországról, Hende igennel válaszolt. A delegáció vezetője arról is beszélt, hogy a svéd NATO-tagságról március 20-a körül fognak szavazni, és egy párt kivételével mindegyik támogatja.

(Fotó: Melker Dahlstrand / Svéd Parlament)