A cseh rendőrség kitalálta mit tegyen egy lefoglalt Ferrarival

A cseh rendőrség járműállományába került egy Ferrari 458 Italia, amit egy bűnözőtől koboztak el.

2022. július 26., 21:27

Szerző:

A cseh rendőrség pár hónapja lefogalt egy Ferrari 458 Italiát. A lefoglalt járművek általában vagy egy raktába kerülnek, vagy bezúzzák őket. A rendőrség viszont úgy gondolta, hogy a Ferrarit inkább felszerelik rendőrséggi felszereléssel és bűnüldözésre használják – írta a Washington Post.

A 2011-es Ferrari 458 Italia egy 4.5 F136 F V8 motorral van felszerelve, amit egy hétsebességes duplakuplungos automataváltó hajt. Végsebessége eléri a 325 km/órát. Az autóra nagyjából annyit kellett a rendőrségnek költenie, mint egy új Skoda Scalára, vagyis 340 ezer cseh koronát (kb. 5.5 millió forint). A cseh rendőrség főleg Skoda Octaviát, vagy Scalát használ.

A különleges szerzeményről egy videót is közzétettek. Az autót a rendőrség hivatalosan péntek óta használja.

(Kiemelt kép forrása: Youtube)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.