Vona Gábor pártja feljelentést tesz és az Integritás Hatósághoz fordul a Magyar Péter interjúban elhangzottak miatt

Hivatali visszaélés és költségvetési csalás elkövetésének alapos gyanúja miatt hétfőn feljelentést tesz és az Integritás Hatósághoz fordul Vona Gábor pártja, a Második Reformkor.

2024. február 12., 10:27

Szerző:

Hivatali visszaélés és költségvetési csalás bűncselekmények elkövetésének alapos gyanúja miatt hétfőn feljelentést tesz és egyben az Integritás Hatósághoz fordul Vona Gábor pártja, a Második Reformkor Magyar Péter vasárnapi interjúja alapján – írja a 24.hu.

A Diákhitel Zrt. volt vezérigazgatója, Magyar Péter – Varga Judit volt férje – a Partizánnak többek között arról beszélt, hogy a Balásy Gyula vezette, NER-es reklámcég a piaci árhoz képest három vagy akár hatszoros áron dolgozik, ráadásul nem is voltak elégedettek a munkájával, ezért Magyar nem akart velük dolgozni. Ekkor azonban kapott egy telefonhívást Nagy Ádámtól, Rogán Antal kabinetfőnökétől, hogy ha nem írja alá a szerződéseket és a teljesítési igazolásokat, annak következményei lesznek. Magyar Péter ezután úgy döntött, hogy maga távozik a posztról.

A hírt Vona Gábor jelentette be a közösségi oldalán.

„Mérlegelve a napvilágot látott információkat, a Diákhitel Központ volt ügyvezetőjének állításai alapján – melyek szerint túlárazott szerződések, majd a szerződések alapján teljesítési igazolások aláírására kapott utasítást – a mai napon hivatali visszaélés és költségvetési csalás bűncselekmények elkövetésének alapos gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést teszünk, egyben az Integritás Hatósághoz fordulunk” – közölte Vona Gábor.

Míg Vona Gábor feljelentést tesz, a Mi Hazánk Mozgalom vizsgálóbizottságot állítana fel

Dúró Dóra, a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője is reagált a vasárnapi interjúra, a párt bizottság felállítását kezdeményezi – szúrta ki az Index.

A politikus bejelentése szerint a vizsgálóbizottság többek között az alábbiakat vizsgálná:

„Rogán Antal érintettségét a végrehajtómaffia-botrányban.”
„Azt, hogy visszaél-e a titkosszolgálatok irányításával, és azokat személyes, illetve pártcéljaira törvénytelenül használja-e.”
„A kormányzati kommunikáció működtetése során milyen mértékű túlárazásokat eszközölnek.”

 

Vasárnap este tálalt ki Magyar Péter

Amint arról beszámoltunk, a Partizán vendége volt vasárnap este Magyar Péter. Varga Judit exférje ismét súlyos kijelentéseket tettt Rogán Antalról. Többek között azt állította, hogy hogy Rogán Antal és az ő emberei irányítják a kormányzati kommunikációt. „Az utolsó miniszteri engedélyt is Rogán Antal hagyja jóvá és adja ki” – mondta az interjúban, amelyben a Balásy Gyula által vezetett reklámcégről is nyilatkozott. Elmondása szerint három-hatszoros túlárazással dolgozott állami cégeknek. „Jó érzéssel ezeket nem tudtam aláírni, ezért inkább eljöttem” – nyilatkozta erről.

Arról is kérdezték, hogy miért írta azt korábban, hogy volt szerencséje megismerni a titkosszolgálatok működését.Magyar azt mondja, amikor először költöztek szét Varga Judittal, behívták a Karmelita-kolostorba, és megfenyegették „a szolgálatok emberei”. A részletekről nem beszél, de azt állítja, előbb megkérték valamire a válása kapcsán, amire ő nem volt hajlandó, ezután pedig a munkahelyén, a Diákhitel Központban a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal emberei jeletek meg és foglalták le a dolgait.Minderről kormányzati forrása azt mondta, ez egy figyelmeztetés volt. Azt állítja, az volt a szolgálatok elvárása, hogy ne legyen balhé. Rogán a kormány Richelieu-je Magyar szerint. „Őket soha senki nem kéri számon, nem elszámoltathatók” – mondja a propagandaminiszterről.

(Kiemelt kép forrása: Vona Gábor Facebook-oldala)