Varga Judit a Facebookon értelmezte az Európai Bizottság állásfoglalását

Az igazságügyi miniszter arra jutott, népszerűsíteni akarják a homoszexualitást.

2021. július 15., 21:32

Szerző:

„Az Európai Bizottság eddig tagadta, hogy az lenne a problémája a gyermekvédelmi törvénnyel, hogy az megtiltja mindennemű szexuális propaganda terjesztését, így az LMBTQ-szervezetek és aktivisták tevékenységét a magyar óvodákban és iskolákban. A Bizottság ma megküldött hivatalos felszólításában azonban egyértelművé teszi, hogy az a baja a köznevelési törvény módosításával, hogy nem engedjük be köznevelési intézményeinkbe az LMBTQ-lobbit” – írta ki az igazságügyi miniszter közösségi oldalára.

Varga Judit csupa nagybetűvel is hangsúlyozza, hogy szerinte mindez azt jelenti, hogy Európai Bizottságnak az fáj, hogy a homoszexualitás népszerűsítése és a propaganda tilos Magyarországon az iskolákban, szemben Nyugat-Európával. A törvény szövege azonban nem csak a homoszexualitás és a nemváltás népszerűsítésről, hanem a megjelenítésről is szól. 

Mint arról mi is hírt adtunk, az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indít Magyarország ellen. Az Európai Bizottság közleményében leírja, hogy Magyarországon június 23-án hirdettek ki egy olyan törvényt, amely számos korlátozó és diszkriminatív intézkedést tartalmaz, például megtiltja vagy korlátozza az olyan tartalmakhoz való hozzáférést 18 éven aluliak számára, amelyek nemváltoztatásról vagy homoszexualitásról szólnak. A közlemény szerint

a kormány nem tudta megmagyarázni, hogy a gyermekek jólétére miért káros az LMBTQ-tartalom elérése. 

(Kiemelt képünk: Varga Judit Facebook oldala)