Válaszoltak Karácsony Gergely csepeli munkásszállóról szóló nyílt levelére

Nyílt levélben válaszolt az Indotek Group Karácsony Gergely levelére a csepeli munkásszálló bezárásával kapcsolatban, amelyben a cég felajánlotta a szálló üzemeltetését a Fővárosnak a téli hónapokra.

2022. szeptember 26., 14:48

Szerző:

„Az Indotek Group mind meghatározó piaci szereplőként, mind felelős munkaadóként sajnálattal vette tudomásul Karácsony Gergely nyílt levelét, amelyben a Főpolgármester Úr a széles kontextusból kiemelve, résztényekre támaszkodva kérte számon a társaságot” – írta az Indotek Group nyílt válaszlevelében.

A cég a közleményében megjegyezte, hogy örül a főpolgármester nyílt levelének, ugyanis az „megteremti a lehetőségét egy őszinte diskurzusnak.” Ezért a cég egyeztetésre hívja a Fővárost, hogy „vagdalkozás- és vádaskodásmentesen is lehetséges megoldást találni a közös problémára.” A társaság emellett arra is kéri a Fővárost, hogy saját hatáskörében jelölje meg azt a szervezetet, amely gondoskodó segítséget tud nyújtani a munkásszálló esetlegesen szociálisan rászoruló lakói számára. Az Indotek Group ugyanis szeretné a kapcsolatot felvenni ezzel a szervezettel.

Ezért az Indotek Group a Fővárossal közös támogatási program elindítására tesz javaslatot

– olvasható a közleményben. „A társaság egyrészt saját társadalmi felelősségvállalási programjának terhére lakhatási céltámogatási alapot nyit a szálló lakói számára, és arra kéri a Fővárost, hogy ebben vegyen részt saját teherviselési képessége arányában. Emellett felajánlja a szálló üzemeltetését a Főváros számára a téli hónapokra, és erre a célra is örömmel irányít át támogatást társadalmi felelősségvállalási programjából.”
(Mérce)

Csaknem 150 felnőtt és 50 gyerek kerülhet utcára

Karácsony Gergely pénteken tett közzé egy nyílt levelet Jellinek Dánielnek, amelyben arra szólította fel at Indotek Group tulajdonosát, hogy „mondjon le egy napi profitjáról, és biztosítsa, hogy az ön tulajdonában lévő csepeli munkásszállón legyen fűtés, és ne kerüljön utcára az a csaknem 150 felnőtt és 50 gyerek, akik most ott élnek”.

(Kiemelt kép forrása: Facebook)

 

 

Súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai problémákat tapasztaltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei Budapesten, egy II. kerületi vendéglátóhely ellenőrzése során, emiatt az étterem tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették, és megközelítőleg 50 kilogramm élelmiszert vontak ki a forgalomból - közölte a hatóság csütörtökön az MTI-vel.

Toroczkai László úgy gondolja, hogy a Mi Hazánk majálisán feltűnt náci karlendítőkről született fotó csak médiamanipuláció, hiszen a média egyik része le akarja járatni a mozgalmukat, a másik része pedig totálisan elhallgatja a pártjukat.